Με μαζικό τρόπο διαδήλωσαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει πως το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το Πάσχα, υποβαθμίζει τη γενική παιδεία, μετατρέπει τη Γ’ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές και δεν πλήττει την παραπαιδεία, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια τόνισαν πως διεκδικούν Δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και αύξηση στους μισθούς.

Στην Αθήνα η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στη Λάρισα, εκπαιδευτικοί και γονείς προχώρησαν το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ στη Βέροια, η ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποίησε παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο: