Μόλις την περασμένη Τρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα από το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forenscic Architecture, που ανέλυσε το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο κρίσιμος -κατά πως φαίνεται- μάρτυρας του θανατηφόρου περιστατικού της οδού Γλαδστωνος, με το ερώτημα «Ποιος είναι ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι;», μέσω της ιστοσελίδας Omniatv. Δύο ημέρες αργότερα, την Πέμπτη, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι είχε ταυτοποιηθεί από τις αρχές καθώς αναγνωρίστηκε από δύο άτομα, ενώ την Παρασκευή κλήθηκε και κατέθεσε στον ανακριτή.
 
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, ο 44χρονος κατέθεσε στον ανακριτή με επτά μήνες καθυστέρηση, για τα όσα συνέβησαν πριν και μετά το λιντσάρισμα που υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος, που οδήγησε στον θάνατό του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο Κωστόπουλος «βρισκόταν σε υπερδιέγερση», παρότι οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές εις διπλούν. Ακόμη, όπως αναφέρεται, κατέθεσε πως ο Ζ. Κωστόπουλος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει.
 
Παράλληλα, ο άνδρας ελληνοτουρκικής καταγωγής που αναγνωρίστηκε από πρώην υπάλληλό του, υποστήριξε πως «για κανένα λόγο δεν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο που επιβάλλει το καθήκον τους», ενώ ακόμη, ανέφερε πως τον είδε να κουνιέται κατά την «διαδικασία χειροπέδησης», παρότι το Δελτίο του ασθενοφόρου κατέγραψε πως ο Ζ. Κωστόπουλος δεν ανάσαινε και είχε απώλεια συνείδησης κατά την παραλαβή του.
 
Τέλος, ο ίδιος υποστήριξε πως δεν πήγε τόσο καιρό για να καταθέσει τα όσα γνωρίζει για το περιστατικό επειδή «φοβήθηκα μην μπλέξω, έχω παιδιά».
 
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.