Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει» είχε απαντήσει ο βουλευτής, πρώην υπουργός κια υποψήφιος ευρωβουλευτής, μετά τις αντιδράσεις και εντός του κόμματός του. Ωστόσο, έσπευσε να κατεβάσει τις προηγούμενες αναρτήσεις του με τις φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Είναι ξεκάθαρο πως οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς της δημοκρατίας και της προόδου δεν συνομιλούν με κήρυκες μίσους, ομοφοβίας και ρατσισμού. Δεν συνομιλούν με κανέναν που εκφράζει φασιστικό, μισαλλόδοξο και ξενοφοβικό λόγο, επικροτεί τους Χρυσαυγίτες και υποκινεί τους πιστούς να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συνάντηση του Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο που έχει κριθεί ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος αλλά και για τη δημόσια υποκίνηση βίας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Καλούμε τον κ. Κουρουμπλή να εξηγήσει τους λόγους της προγραμματισμένης συνάντησης με τον ρατσιστή Αμβρόσιο. Καλούμε κάθε νέο και νέα να συνταχθεί ενεργά στον αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας στη βάση της Δημοκρατίας της Αλληλεγγύης και της Ισότητας. Με τους ναζιστές δεν συζητάμε. Τους ναζιστές τους καταδικάζουμε. Στον αγώνα ενάντια στο φασισμό δεν χωράνε μισόλογα και υπαναχωρήσεις.

Οι πρακτικές Κουρουμπλή δεν εκφράζουν την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και αντίκεινται ευθέως στην ευρύτερη προσπάθεια συγκρότησης ενός ανοικτού προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου. Η υποψηφιότητα του κ. Κουρουμπλή για τις επικείμενες ευρωεκλογές δεν εκφράζει την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ».