Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Realnews», ο Α. Ξανθός υπογράμμισε ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα σκάνδαλο που «υπάρχει και το ξέρει όλος ο κόσμος, με διεθνή και εθνική διάσταση και με προφανέστατες τις πολιτικές ευθύνες για το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου».

Χαρακτήρισε «φαιδρό και ενοχικό» το επιχείρημα της σκευωρίας και της μεθόδευσης για το σκάνδαλο και ανέφερε πως οι «υστερικές αντιδράσεις» αυτών που δεν είχαν την γενναιότητα να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της φαυλότητας δεκαετιών στο σύστημα υγείας, «προσβάλουν και προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν περισσότερες κλήσεις πολιτικών προσώπων, απάντησε πως είναι ζήτημα  της εισαγγελικής έρευνας. «Η κλήση αυτή με ενδείξεις που προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδειχθεί η ενοχή ή η αθωότητα καθενός και να αποκατασταθούν το κύρος και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, o Ν. Παππάς δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFm» ότι η αντιπολίτευση πρέπει να δείξει «μεγαλύτερη ψυχραιμία και όχι προκλητικότητα απέναντι στον κόσμο», ενώ έκανε λόγο για «σοκαριστικά στοιχεία» στην υπόθεση και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί σε όλο τον κόσμο να μιλάνε για σκάνδαλο και εδώ να μιλάμε για σκευωρία». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το τρελό πάρτι που κράτησε πολλά χρόνια», ενώ ερωτηθείς για το ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα χρήματα σε λογαριασμούς πολιτικών, ανέφερε πως «είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το διερευνήσει».