«Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά. Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
 
«Τα ερωτήματα είναι πια αμείλικτα για τον κ. Τσίπρα: Γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;» καταλήγει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καταθέτει και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, και πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, επικαλούμενος «νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις». Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζητά «καθαρές πολιτικές απαντήσεις», κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη μισθοδοσία» του Μανώλη Πετσίτη από την ELFE-Λαυρεντιάδης, την οποία και βαραίνει οφειλή άνω των 120 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, ενώ αναφέρεται και στην χρηματοδότηση του Μ. Πετσίτη από τον «συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο» και στην απόφαση απομάκρυνσης του αρμόδιου διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE-ΔΕΠΑ.
 
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτίθεται ακόμη στο πρωθυπουργό και για το ζήτημα της γενικής γραμματέως κατά της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, «δεδομένου ότι η επαγγελματική εμπλοκή της στην υπόθεση έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα καθήκοντά της». Ο Γ. Μανιάτης αναφέρει ακόμα αποκάλυψη ότι «ως υπουργός Επικρατείας, ο κ. Νικ. Παππάς μετέφερε σε φυλακισμένο στις κυπριακές φυλακές, κατηγορούμενο για οικονομικά σκάνδαλα, «τη στήριξη και την αγάπη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».
 
Τέλος, ο Γ. Μανιάτης αναφέρει ακόμη ότι «είναι σαφές ότι υπάρχει σκοτεινή ροή παράνομου χρήματος για την οποία είναι γνωστή η αφετηρία και ο προτελευταίος σταθμός. Διάφοροι επιχειρηματίες χρηματοδότησαν πολλαπλά τον άνθρωπο του περιβάλλοντός σας και φίλο του υπουργού σας Ν. Παππά, τον κ. Μ. Πετσίτη, χωρίς να είναι γνωστό ποιος ήταν ο τελικός παραλήπτης των χρημάτων αυτών», ρωτώντας εάν ο Α. Τσίπρας «θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ανεχθούν άλλο τη σιωπή του στο κραυγαλέο αυτό σκάνδαλο».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την Αν. Ξεπαπαδέα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.