Σύμφωνα με αποκάλυψη των New York Times, οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων εξέδωσαν κλήση προς τις τράπεζες Deutsche Bank, JPMorgan Chase, την Bank of America και Citigroup ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο «ξεπλύματος» χρημάτων των επιχειρήσεων του Ντόναλντ Τραμπ από την Ρωσία.

Οι Επιτροπές για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξέδωσαν τις κλήσεις, αναμένεται να προχωρήσουν και στην έκδοση νέων κλήσεων με στόχο τα οικονομικά του προέδρου Τραμπ, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η γερμανική Deutsche Bank, έχει δανείσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον Τραμπ κατά τη διάρκεια των τελευταίων για την χρηματοδότηση των μεσιτικών δραστηριοτήτων του. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της έρευνας του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, σχετικά  με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι Δημοκρατικοί έχουν αποστείλει «φιλική κλίση» και στην λογιστική εταιρία Mazars USA, που διαχειρίζεται τα οικονομικά των επιχειρήσεων του Τραμπ. Ωστόσο οι δικηγόροι του προέδρου των ΗΠΑ έχουν υπογράμμισε στην εταιρία πως δεν πρέπει να απαντήσει θετικά και να διαθέσει στοιχεία σχετικά με τις επιχειρήσεις του Τραμπ.