Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», η Μ. Σπυράκη έκανε λόγο για βαριές πληγές που προκάλεσε στη Δημοκρατία η υπόθεση Novartis και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση την χρησιμοποίησε για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων.

«Η Novartis χρησιμοποιήθηκε για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Κλόνισε την πίστη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση πλήγωσε βαριά την δημοκρατία σε βαθμό που η βλάβη μπορεί να είναι ανήκεστη. Μετά τις εκλογές πρέπει να επουλώσουμε αυτές τις πληγές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μ. Σπυράκη.

Παράλληλα, δήλωσε ότι στόχος του κόμματος της είναι να εκλεγούν τουλάχιστον επτά υποψήφιοι της στις ερχόμενες ευρωεκλογές, προκειμένου να αυξηθεί κατά τουλάχιστον δύο εκπροσώπους η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Αποδέχθηκα την πρόταση του προέδρου της ΝΔ να συνεχίσω μια δουλειά που την έκανα καλά. Βγήκα ευρωβουλευτής της χρονιάς. Η πολιτική είναι μια διαδικασία δυναμική, η έδρα μου είναι στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αγοράζοντας πολιτικό χρόνο διαιωνίζει την αβεβαιότητα και εμποδίζει την ανάκαμψη της χώρας. Στόχος μας στις ευρωεκλογές είναι η ευρεία νίκη. Ευρεία είναι μια νίκη που θα αυξήσει σοβαρά των αριθμό των ευρωβουλευτών, είμαστε 5, από 7 και πάνω θα είναι επιτυχία».