Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ, ο Μ. Καλογήρου υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις και τα αρνητικά σχόλια για τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis, λέγοντας πως αυτό  δεν τιμά το πολιτικό σύστημα.

Σχετικά με τη δήλωση περί «σκανδάλου του αιώνα» που έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Σ. Καλογήρου υπογράμμισε ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δικογραφίας ήταν αρκετά για να παρέχουν την πεποίθηση και την εντύπωση ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι «αλλά καρτ», αλλά όμως έθεσε με νόημα και το ερώτημα, ποία ήταν η αξιοπιστία των καταγγελιών εισαγγελικής λειτουργού διαφθοράς (της  Ελένης Ράικου) περί παρεμβάσεων και αυτές που κατέληξαν.

Ερωτηθείς για το ποια από τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας θα τεθούν ή όχι στο αρχείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μόνο από τους εισαγγελείς διαφθοράς μπορεί να δοθεί η απάντηση και προσέθεσε, ότι η υπόθεση της Novartis έχει διαχωριστεί από τους εισαγγελείς κατά χρονικές περιόδους και οι καταθέσεις των μαρτύρων ελέγχονται ένα συνδέονται και με άλλα στοιχεία όπως είναι το πόρισμα αρμόδιας Αρχής.