Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov tο κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%). Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1855 Βρετανών.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, πριν από μία εβδομάδα το Brexit βρισκόταν στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15%. Όμως εκείνη η δημοσκόπηση είχε γίνει πριν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, όπως εξήγησε το YouGov στην ανακοίνωσή του. Από την περασμένη Παρασκευή το ποσοστό του σχεδόν διπλασιάστηκε.

Το κόμμα του Φάρατζ αυτοπροβάλλεται ως ο “σωτήρας του Brexit” και υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσει το “διαζύγιο” μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε δύο φορές την αναβολή του.

Λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του κόμματος του Brexit, μέσα σε μία εβδομάδα έπεσε στο μισό, από το 14% στο 7%, το ποσοστό του ευρωφοβικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Ukip. Υπενθυμίζεται ότι το Ukip, του οποίου ο Φάρατζ ήταν ηγέτης, κέρδισε τις ευρωεκλογές του 2014 με ποσοστό 26%.