Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και με βάση τις δύο υποθέσεις ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό της Ευαγγελίας Αλεξάκη και του υπεβλήθη ποινή φυλάκισης 8μηνών, με τριετή αναστολή. Στον αστυνομικό, το δικαστήριο επέβαλε να αποζημιώσει χρηματικά την καθαρίστρια που τραυμάτισε. Ωστόσο, η ποινή είναι εφέσιμη, κι όπως δήλωσε ο δικηγόρος του καταδικασθέντα, θα ασκήσουν έφεση, οπότε η δίκη θα έχει συνέχεια σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση αφορά ένα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβη μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών την 10η Ιουλίου 2014, όταν αρκετές από τις καθαρίστριες διαδήλωσαν ειρηνικά διαμαρτυρόμενες για την αναστολή εκτέλεσης από τον Άρειο Πάγο απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που τις δικαίωνε και έβγαζε παράνομη την απόλυσή τους από το Δημόσιο, έναν χρόνο πριν, βάσει μνημονιακών νόμων και επιλογών.

Η υπόθεση συγχωνεύθηκε με τη δίκη των καθαριστριών που συνελήφθηκαν και κακοποιήθηκαν από την αστυνομία, αλλά τελικά μηνύθηκαν κιόλας από 5 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών»  ο αστυνομικός δεν θυμόταν ούτε τα ψέματα που είχε καταθέσει στην αστυνομία. Τότε είχε πει ότι η καθαρίστρια του έριξε μπουνιά στο δεξί μάγουλο, αλλά τώρα ανέφερε ότι τον χτύπησε στο αριστερό. Θυμηδία προκάλεσε στο ακροατήριο η δήλωση του ίδιου, μετά από επίμονες ερωτήσεις του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, ότι «εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπετε».