Με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφασή της και με ισχυρή πλειοψηφία απέρριψε αίτηση δανειολήπτριας σε ελβετικό φράγκο που ζητούσε να αναιρεθεί η 8713/2016 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται σε αυτό το σημείο πως ο συνολικός αριθμός των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο εκτιμάται σε τουλάχιστον 70.000, με τα περισσότερα τέτοια δάνεια να έχουν χορηγηθεί μεταξύ 2006 και 2008, με το σύνολό τους να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι ο δανειακός όρος της σύμβασης είναι δηλωτικός όρος της δανειακής σύμβασης και «επομένως εκφεύγει του ελέγχου καταχρηστικότητας», δηλαδή δεν υπόκειται σε έλεγχο καταχρηστικότητας από τα δικαστήρια.
 
Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε δανειολήπτρια που είχε λάβει το 2007 δάνειο ύψους 243.225 ελβετικών φράγκων (150.000 ευρώ) κατόπιν προτροπής, όπως υποστηρίζει των υπαλλήλων της Τράπεζας, λόγω του χαμηλού επιτοκίου, και το 2015 μετά τις αλλαγές στην ισοτιμία μεταξύ ευρώ και φράγκου βρέθηκε να οφείλει 239.041 ευρώ. Η δανειολήπτρια ζητούσε να κριθεί άκυρος ως καταχρηστικός, ο όρος της δανειακής συμβάσεως σε ξένο νόμισμα (ελβετικό φράγκο) με ρήτρα αποπληρωμής είτε στο ξένο νόμισμα είτε σε ευρώ, με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ κατά τον χρόνο πληρωμής.
 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του News 247, ο εισαγγελέας της έδρας της πλήρης Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, είχε ταχθεί υπέρ της δανειολήπτριας, υποστηρίζοντας πως οι τράπεζες όφειλαν να παρέχουν στους δανειολήπτες επαρκή ενημέρωση, για να μπορούν και εκείνοι να λάβουν συνετές αποφάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για δάνεια που δίνονται σε συνάλλαγμα, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρής υποτίμησης του εγχώριου έναντι του ξένου νομίσματος.

Στην εισήγησή του, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε επικαλεστεί σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία η τράπεζα οφείλει να εκθέτει τις δυνητικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τους κινδύνους που περιλαμβάνει η σύναψη δανείου σε ξένο νόμισμα, για την πλήρη ενημέρωση του δανειολήπτη, οι οποίες προφανώς δεν εισακούστηκαν.