«Για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο να αποδειχθεί σχέση της κυβερνήσεως με δικαστικούς λειτουργούς, από τη Novartis» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι Open, με τον δημοσιογράφο να τον διακόπτει και να επικαλείται τις αναφορές του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, πως «Είναι σκευωρία, ένα κατασκεύασμα, αλλά δεν σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis».

Απαντώντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως «κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος όποιος το λέει», ενώ σε ακόλουθη ερώτηση «ο πρόεδρος του κόμματός σας;», ο ίδιος απάντησε «οποιοσδήποτε». Μάλιστα, καθώς οι δημοσιογράφοι του τόνισαν την αναντιστοιχία της δήλωσής του με αυτή του προέδρου, ο Αδ. Γεωργιάδης προχώρησε σε ερμηνεία των λεγομένων του Κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για σκάνδαλο αναφερόμενος στην διεθνή πλευρά του. Εγώ θεωρώ ότι η Novartis δεν έκανε τίποτα παραπάνω από ότι και οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες».

Παρακολουθήστε το επίμαχο σημείο της δήλωσης Γεωργιάδη:

Υπενθυμίζεται πως, στη συνέντευξη της 4ης Απριλίου στο Open, Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως:

«Είναι σκευωρία. Είναι ένα κατασκεύασμα. Αυτό δεν σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis ή δεν σημαίνει a priori, να το τονίσω αυτό, ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι. Αλλά σε αυτή τη χώρα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και το να βρίσκεται ξαφνικά υπουργός έξω από το Μαξίμου να ανακοινώνει πράγματα, να υπάρχει γνώση της δικογραφίας, να διαρρέει η δικογραφία, αυτές είναι πρακτικές παρακράτους. Και επειδή οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί, για αυτό και δεν τους πολυενδιαφέρουν τα θέματα αυτά. Εμένα όμως με ενδιαφέρει η ποιότητα της Δημοκρατίας μας, οφείλω αυτά τα ζητήματα να τα αναδείξω».

Εκτός των παραπάνω, ο Αδ. Γεωργιάδης εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ανδρ. Λοβέρδο, ισχυριζόμενος πως επί υπουργίας του η δαπάνη μειώθηκε κατά 1,4 δισ. ευρώ και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κυνηγάει τον υπουργό που έφερε τη μεγαλύτερη μείωση στη δαπάνη». Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε πως την Παρασκευή δεν θα βρίσκεται στη Βουλή για να ψηφίσει για την άρση ασυλίας, υποστηρίζοντας πως  έχει κανονίσει να παρευρεθεί σε μια εκδήλωση στη Ζάκυνθο.

Παράλληλα, υποστήριξε πως θα είναι ο επόμενος που θα κληθεί από την εισαγγελέα Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis, ισχυριζόμενος πως θα απευθυνθεί στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών και «να ρωτήσω αν είναι νόμιμη η κλήση και αν μου πουν ναι θα ζητήσω άρση της ασυλίας μου».