Μιλώντας στη Βουλή σε συνεδρίαση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων, ο Μ. Σαλμάς ζήτησε να αρθεί η ασυλία του και να ελεγχθεί προκειμένου να δικαιωθεί. Έκανε λόγο για δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”».

Ο Μ. Σαλμάς μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, Γιώργος Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο Μ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο Σπυρίδης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Σπυρίδης ο γενικός επιθεωρητής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, τον έβαλαν εκεί σε αυτή την θέση για αυτή τη δουλειά. Να υλοποιήσει το δόγμα Πολάκη να βάλουμε μερικούς φυλακή. Ο Γενικός Επιθεωρητής Σπυρίδης δεν έχει όμως δικαίωμα από τον νόμο να κάνει εκθέσεις παρά απλά να διαβιβάζει τις εκθέσεις των επιθεωρητών. Ο κ. Πολάκης αλλάζει ολόκληρο τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ στις 1 Νοεμβρίου του 2018 ενώ γράφονται τα πορίσματα της εξεταστικής, για να προσθέσει το άρθρο 58 που να δίνει δυνατότητα εισήγησης της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Και ο Σπυρίδης γράφει σε έκθεση διαπιστώσεων στις 28 Νοεμβρίου 2018, 5 μέρες πριν διαβιβαστεί το πόρισμα της εξεταστικής στην εισαγγελία ότι οι συμβάσεις είναι παράνομες, προσέξτε ο φαρμακοποιός από την Βέροια κάνει και τον καθηγητή του δικαίου των συμβάσεων και κρίνει την νομιμότητα μιας σύμβασης, την οποία εμμέσως έχει κρίνει νόμιμη ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού συνεδρίου που είναι αρμόδιος,

Και προσθέτει ότι εξ αντικειμένου αυτό δημιουργεί δήθεν ζημία, εξαφανίζει την πρόταση του ενός επιθεωρητή για διερεύνηση ευθυνών Μπερσίμη Γεωργακόπουλου και διαστρεβλώνει τις προτάσεις των 2 επιθεωρητών που κανένας δεν καταλογίζει ευθύνες και επιστροφή ούτε ένα ευρώ από το διαγνωστικό, αλλά αυτός χωρίς να νομιμοποιείται το κάνει. Και στις 3/12/2018 βιαστικά ο Γεωργακόπουλος παίρνει παράνομη για πολλούς λόγους απόφαση με 5 ψήφους στον ΕΟΠΥΥ ενώ 6 ή φρόντισαν να λείπουν ή δεν ψήφισαν μόνο και μόνο για να βγάλει δελτίο τύπου το γραφείο Πολάκη ότι επιστρέφονται χρήματα από το διαγνωστικό και για να προλάβει να μπει στο πόρισμα της εξεταστικής. Παρότι ζητήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου από το διαγνωστικό να τους κοινοποιηθεί η απόφαση επί 4 μήνες δεν απάντησαν και μόλις χθες έστειλαν email ελάτε σας παρακαλούμε να την πάρετε».