Οι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ήταν συνήγοροι του κ. Αντωνόπουλου, που προφυλακίστηκε πρόσφατα, και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον Φλώρο ώστε ο εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247.gr. οι καταθέσεις του Α. Φλώρου, όσο άλλων μαρτύρων, κυρίως συναδέλφων δικηγόρων, που αναφέρονταν σε συναντήσεις κατά τις οποίες ο Α. Λυκουρέζος εμφανίζεται να ζητά το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ για να σταματήσει την ποινική «καταδίωξη» του επιχειρηματία, φαίνεται πως τελικά λειτούργησαν σε βάρος του.

Στον Λυκουρέζο αποδίδεται η δήλωση ότι ελέγχει τους έγκλειστους Αλβανούς, οι οποίοι κατηγορούνται τόσο για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», όσο κι για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γιώργου  Αντωνόπουλου το 2014 αλλά και τη δολοφονία του δικηγόρου του Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, το 2018.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρωταγωνιστικός ρόλος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο στην απαίτηση του χρηματικού ποσού και παθητικός ρόλος στον Θεόδωρο Παναγόπουλο που φέρεται απλά να ήταν παρών στη συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, που είχε εκπροσωπήσει μαζί με τον  Ζαφειρόπουλο για ένα διάστημα τον Αριστείδη Φλώρο, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι ο Α. Λυκουρέζος του είχε ζητήσει δύο εκατομμύρια.

«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχαλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».