Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, τα έγγραφα πουκατέθεσε στη Βουλή και είχε επιχειρηθεί να εξαφανιστούν από το ΥΠΕΞ, όταν ήταν υπουργός ο Νίκος Κοτζιάς, αποδεικνύουν τις μεθοδεύσεις να στηθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου με βίζες και να ανατεθεί σε συγκεκριμένη εταιρεία, εν γνώσει και καθοδήγηση μάλιστα του Κοτζιά.

«Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη και του Φρουζή είναι Μεγάλη Παρασκευή του Κοτζιά» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να οδηγήσουν τον κύριο εκεί που πρέπει» και να μην τον στηρίξουν, γιατί αλλιώς «θα πέσει η κυβέρνηση». Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, τον κατηγόρησε ότι στόχος του είναι να πέσει η κυβέρνηση, ο Καμμένος απάντησε ότι αυτό ήταν το ζήτημα για το οποίο είχε ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο, την ημέρα που συγκρούστηκε έντονα με τον τότε ΥΠΕΞ.

«Λυπάμαι που το κάνω αλλά υποχρεώνομαι να το κάνω. Καταθέτω τα email που ανακτήθηκαν από το ΥΠΕΞ που δείχνουν ότι πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού, πριν καν συνταχθεί η προκήρυξη, υπάρχει αλληλογραφία με την εταιρία που ήθελε να πάρει το έργο» τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι  «ο υποψήφιος του διαγωνισμού ετοίμασε την προκήρυξη που θέλει. Σε κάποιο email αναφέρεται: “δες το κείμενο για να προωθηθεί ως τελικό. Αντε και με το καλό. Την Δευτέρα θα δω τον Τόνι” -Ο Τόνι είναι μάλλον ο Πετσίτης του συστήματος».

«Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση κ. Δρίτσα τότε να ξέρετε ότι δεν θα ενημέρωνα το υπουργικό συμβούλιο για την υπόθεση αυτή και τον πρωθυπουργό, θα έβγαινα να παραιτηθώ ως ήρωας, θα πήγαινα στον εισαγγελέα και θα έφευγα», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ενώ όταν ο προεδρέυων εκείνη την ώρα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, του ζήτησε να συντομέυει, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε:

«Εγώ δεν κατεβαίνω από δω, φέρτε μου το φρούραρχό να με κατεβάσει. Εγώ θα μιλήσω ό,τι κι αν κάνετε, να ξέρετε ότι θα ακουστώ, ό,τι κι αν κάνεις θα ακουστώ, δεν θα με φιμώσεις. Αφαιρέσατε την Κοινοβουλευτική μου Ομάδα, προσπαθήσατε να με ξεφτιλίσετε, θα τα ακούσετε σήμερα. Αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση», είπε.

«Θα τα μοιράσετε τώρα όλα τα έγγραφα στους βουλευτές, αλλιώς θα τα κάνω φεϊγβολάν εγώ ο ίδιος. Παραιτούμαι κάθε ασυλίας, αναλαμβάνω την ευθύνη, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ και από βουλευτής… Θα πάτε σούμπιτοι αφήστε τα αυτά. Μου τα έδωσαν έντιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι είδαν το έγκλημα που διαπράττεται» φώναξε, μετά την ομίλια του, από τα βουλευτικά έδρανα.

Επιφυλάχθηκε να απαντήσει ο Κατρούγκαλος

«Εκλεγήκαμε με την εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαπλοκής και σε κάθε σκάνδαλο η θέση μας είναι πάντα ίδια όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων τις στέλνουμε στην Δικαιοσύνη», απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Επί των νέων στοιχείων τα οποία καταθέσατε σήμερα προφανώς επιφυλάσσομαι γιατί δεν μπορώ να ελέγξω ούτε την εγκυρότητα τους ούτε αν προέρχονται πράγματι από το υπουργείο εξωτερικών. Θα μελετήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και έχετε και εσείς καθήκον να τα καταθέσετε στην Δικαιοσύνη».

Σαρίδης: Σημάδια σκανδάλου και ίχνη διαπλοκής

«Τα έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, δείχνουν σημάδια σκανδάλου και ίχνη διαπλοκής», σχολίασε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο βουλευτής είπε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, πρόσθεσε ότι υπάρχει πολιτικό θέμα με την καταγγελία που είχε γίνει σε ένα υπουργικό συμβούλιο