Σύμφωνα με το τοπικό stonisi.gr, η οργάνωση HIAS Grecce που εκπροσώπησε το θύμα στο δικαστήριο που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αποδέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως και προχώρησε στην καταδίκη του δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος εβρισκόταν σε άμυνα και πως το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καταδικασθείς είχε καταδικασθεί και στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της συζύγου του, ενώ διαμένει σε σπίτι μέσα σε κτήμα πολύ κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, πριν τον φόνο της συζύγου του, ο δράστης είχε σκοτώσει έναν φίλο του «για ασήμαντη αφορμή», εκτίοντας 8 χρόνια φυλάκισης.

Με ανακοίνωσης της οργάνωση HIAS Greece, χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου «η οποία στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους αυτοδικία».