Μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρακμή και τα αδιέξοδα, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της έχει ιστορικό χρέος να φέρει την Ελλάδα ξανά μπροστά και εκτοξεύοντας επίθεση στον Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο.

«Ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρακμή και τα αδιέξοδα. Το δικό μας ιστορικό χρέος πηγάζει από τον πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης μας και τις παρακαταθήκες της διαδρομής μας, και είναι να πρωταγωνιστήσουμε στην προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα ξανά μπροστά.

Ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κατέστρεψαν τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και τρόπου διακυβέρνησης. Οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους. Και τώρα, μπροστά στις εκλογές, οι μύθοι έχουν καταρριφθεί».

Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως «ήρθε ως πρώτη φορά Αριστερά και δημιούργησαν τη νέα Δεξιά, ενώ παρέλαβε μια χώρα έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και παραδίδει μια χώρα αιχμάλωτη για τα επόμενα πολλά χρόνια, βυθισμένη στην κρίση, την ανασφάλεια και την αμηχανία» ενώ επιτέθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής οι πρώτοι διδάξαντες είναι στη ΝΔ, με τους οποίους συμπράξανε το βρώμικο ‘89».

Παράλληλα, ύψωσε ασπίδα προστασίας στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, που ελέγχεται για το σκάνδαλο Novartis, υποστηρίζοντας πως επί υπουργίας του το ΠΑΣΟΚ κατέβασε σε ορθολογικά επίπεδα τη δαπάνη, λέγοντας ότι είναι προκλητική η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες που φέρει στον χώρο της Υγείας η Καραμανλική Δεξιά.

«Είναι προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει τα μάτια στις ακέραιες και πασιφανείς ευθύνες της Καραμανλικής Δεξιάς για την οικονομική κατάρρευση, την πτώχευση της χώρας. Είναι υποκριτικό να σιωπούν για την εκτόξευση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009. Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα εξηγηθεί γιατί η ΝΔ παρέλαβε τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2,2 δισ. το 2004 και την έφτασε σε 5,6 δισ. το 2009; Πότε  επιτέλους θα αναγνωρισθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κατέβασε ξανά σε ορθολογικά επίπεδα τη δαπάνη σε 2,8 δισ. με τις μεταρρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του Ανδρέα Λοβέρδου;

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις. Καταγγέλλουμε και την προβοκάτσια εις βάρος μας: Πήγανε να μας καταλογίσουν ότι κρυβόμαστε πίσω από την παραγραφή. Ε, λοιπόν, όχι: Δεν επικαλούμαστε παραγραφή, δεν υπάρχει παραγραφή, όταν δεν υπάρχει καν αδίκημα. Δεν κάνουμε χρήση των θεσμικών δικλίδων του Συντάγματος».