Σύμφωνα με πληροφορίες του Russia Today,  σημειώθηκε έκρηξη βόμβας  τη Δευτέρα κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην πρωτεύουσα Κολόμπο, όταν ομάδα πυροτεχνουργών προσπάθησε να την εξουδετερώσει. Η βόμβα εντοπίστηκε σε λευκό ημιφορτηγό. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει 87 πυροκροτητές στο σταθμό λεωφορείων της πόλης, ενώ την Κυριακή εντοπίστηκες αυτοσχέδια βόμβα  κοντά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

Η έκρηξη έρχεται μια μέρα μετά το μπαράζ επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας σε καθολικές εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. Όπως ενημέρωσε η κυβέρνηση, μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 290 άνθρωποι ενώ 500 ακόμα είχαν τραυματιστεί.

Στο ξενοδοχείο Σίναμον, βομβιστής-καμικάζι, πολίτης της Σρι Λάνκα που είχε κλείσει δωμάτιο δίνοντας το όνομα Μοχάμεντ Αζάμ Μοχάμεντ, πυροδότησε τη βόμβα του εν μέσω πελατών που είχαν πάει στο εστιατόριο. Παράλληλα, βόμβες εξερράγησαν μέσα σε τρεις εκκλησίες όπου ρωμαιοκαθολικοί πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία του Πάσχα

Μερικές ώρες αργότερα, σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις. Η μία έπληξε ξενοδοχείο σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας. Η δεύτερη έγινε σε σπίτι σε βόρειο προάστιο του Κολόμπο, όπου καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου. Συνολικά καταμετρήθηκαν από τις αρχές οκτώ εκρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aljazeera, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου Μαϊθριπάλα Σιρισένα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 24 συλλήψεις αλλά δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης των επιθέσεων. Η κυβέρνηση δείχνει να θεωρεί ότι πίσω τα χτυπήματα βρίσκεται η τοπική ισλαμιστική οργάνωση National Thowheeth Jama'ath.

Ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί σε ταξιδιωτική οδηγία του ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» συνεχίζουν να σχεδιάζουν τη διάπραξη επιθέσεων στη Σρι Λάνκα. «Τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν (απροειδοποίητα», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία του που φέρει χθεσινή ημερομηνία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στόχοι ενδέχεται να γίνουν τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.