Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστό για τις δολοφονίες των γυναικών στην Κύπρο, ο 35χρονος λοχαγός της κυπριακής εθνοφρουράς Ν.Μ. με το ψευδώνυμο «Ορέστης», έχει ομολογήσει τη δολοφονία δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, καθώς και την δολοφονία της 6χρονης κόρης της. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο 35χρονος «εξαφάνιζε» τα πτώματα πετώντας τα σε ένα φρεάτιο βάθους 130 μέτρων, με τις κυπριακές αρχές να ερευνούν τον χώρο στο εγκαταλελειμμένο λατομείο στην τοποθεσία Μιτσερό στη Λευκωσία. Σημειώνεται ακόμη πως ο ίδιος έχει παραδεχτεί κατά την ανάκριση τη δολοφονία συνολικά πέντε γυναικών, ενώ αργότερα ανασκεύασε.
 
Η βιαιότητα και η στυγνότητα που από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίζει την υπόθεση, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της κυπριακής κοινωνίας, ενώ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών στην Κύπρο έχει καταθέσει στις αστυνομικές αρχές την εξαφάνιση τουλάχιστον 22 γυναικών. «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μαΐου, αυτό που έκανε η αστυνομία, μπορούσε να το κάνει 7 του Μάη πέρσι» δήλωσε ο Λούης Κουτρουκίδης.
 
Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον του κόσμου επικαλέστηκε και δημοσίευμα του κυπριακού, Sigmalive.com την Μεγάλη Πέμπτη, για να μεταφέρει τις απαντήσεις του στο ερώτημα «γιατί επέλεγε γυναίκες από τις Φιλιππίνες», με τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ να απαντά πως τις επέλεγε επειδή «εκ γενετής» οι γυναίκες από τις Φιλιππίνες είναι υποτακτικές.
 
«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές που έχουν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Οι Φιλιππινέζες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκ γενετής, οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής κουβαλούν μαζί τους αυτό το χαρακτηριστικό, της υποταγής και της υπηρεσίας» δήλωσε ο Θ. Ασκητής, συμπληρώνοντας πως έτσι «έτσι ένιωθε πιο άντρας».
 
«Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη» συμπλήρωσε.

17.45 UPDATE
 
Λίγη ώρα μετά την αναδημοσίευση από το TPP της δήλωσης στο SigmaLive, η επίμαχη αναφορά του Θάνου Ασκητή στην ιστοσελίδα τους εμφανιζόταν ξεκάθαρα αλλαγμένη, ως εξής:
 

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές τις οποίες θεωρούσε ότι είχαν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Ο 35χρονος θεωρούσε ότι στις γυναίκες αυτής της φυλής θα μπορούσε να βρει παθητικά άτομα για να βγάλει το σεξισμό του».

 
Παρόλα αυτά, πλήθος αναγνωστών αλλά και το TPP έχει στην κατοχή του print screen της αρχικής ανάρτησης, όπου, επίσης ξεκάθαρα, μπορεί κανείς να διαβάσει τις δηλώσεις, ακριβώς όπως τις μεταφέραμε παραπάνω:


 
Μάλιστα, πριν ξεσπάσει ντόρος για τις δηλώσεις του υποψήφιου του ΚΙΝΑΛ, τουλάχιστον μία ιστοσελίδα στην Ελλάδα (newpost.gr) είχε ήδη μεταφέρει τις δηλώσεις, με τον τίτλο «Γιατί ο serial killer επέλεγε Φιλιππινέζες», χωρίς να προκληθεί καμία αντίδραση:


 
Συνεπώς γεννάται ένα ερώτημα, με αποδέκτες τόσο τον κ. Ασκητή, όσο και την κυπριακή ιστοσελίδα. Γιατί άλλαξε το κείμενο της συνέντευξης μετά τις αντιδράσεις; Μεταφέρθηκαν -αρχικώς- λανθασμένα τα λεγόμενα του κ. Ασκητή ή συνέβη κάτι άλλο;