Το νέο αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας δείχνει να τελειώνει μετά την κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Russia Today, μετά από 320 αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να  συμφωνήσουν για κατάπαυση του πυρός.

Από το Σάββατο μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, η  ισραηλινή αεροπορία στοχοθέτησε 120 θέσεις της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ και πραγματοποίησε 320 επιδρομές. Παράλληλα Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε δύο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα σε ένα από τα οποία  στεγάζονταν τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.

Μετά την ανακοίνωση  στις 4.30  (ώρα Ελλάδας) σταμάτησε η εκτόξευση ρουκετών από τους Παλαιστίνιους, αλλά και οι αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τις επιθέσεις των Ισραηλινών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 125 ακόμα. Από τις εκτοξεύσεις ρουκετών πέθαναν τέσσερις Ισραηλινοί και τουλάχιστον δέκα ακόμα τραυματίστηκαν.