Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει «σοβαρή συζήτηση» για τα πρωτογενή υπερπλεονάσματα. «Υφίστανται δεσμεύσεις που πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει υπερκέραση των στόχων για πάντα. Θα υπάρχει, το ξέρουμε, συζήτηση στο μέλλον, αλλά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να είναι σοβαρή και να σέβεται τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί».

Παράλληλα, τόνισε πως στο παρελθόν η Ελλάδα όχι μόνο πέτυχε τους στόχους της αλλά τους ξεπέρασε και το Eurogroup δέχτηκε κάποια μέτρα που κάνουν χρήση του δημοσιονομικού περιθωρίου λόγω των πολύ καλών επιδόσεων της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης. «Μέχρι τώρα είχαμε πολλά καλά στοιχεία για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα και η Ελλάδα προβλέπεται να τους επιτύχει το 2019 και 2020».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη μείωσης του αφορολόγητου ορίου από 1η Ιανουαρίου 2020, όπως έχουν συμφωνήσει δανειστές και Αθήνα, ο Μοσκοβισί επιβεβαίωσε πως η Κομισιόν δεν είναι αντίθετη με αυτό το ενδεχόμενο. Τόνισε πως «δεν είναι αναγκαίο» να υπάρχει «άμεση παρέμβαση» στις αποφάσεις της κυβέρνησης και ότι πιο σημαντικό είναι οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.