Βομβιστική επίθεση με στόχο αστυνομικό τμήμα στο Πακιστάν, κοντά σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς Σουφιστών στη Λαχόρη, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 20, σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Χισμπούλ Αχράρ, μία οργάνωση Πακιστανών Ταλιμπάν, η οποία δήλωσε πως η επίθεση έγινε όταν δεν υπήρχαν πολίτες κοντά στο αστυνομικό τμήμα.,

Η έκρηξη σημειώθηκε μία μέρα μετά την έναρξη του Ραμαζανιού με στόχο το αστυνομικό τμήμα κοντά στο Ντατά Νταρμπάρ, ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στη νοτιοανατολική Ασία. Το μαυσωλείο έχει γίνει στόχος μιας άλλης επίθεσης από Πακιστανούς Ταλιμπάν το 2010, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 42 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 175.

Όπως επιβεβαίωσε και ο τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας στη Λαχόρη, η αστυνομία ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης και οι υπεύθυνοι συγκεντρώνουν τις αποδείξεις για να ξεκαθαρίσουν την φύση της έκρηξης. Άνθρωπος της αστυνομίας, επίσης, ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 10, 8 από αυτούς αστυνομικοί, και οι τραυματίες έχουν ανέλθει σε τουλάχιστον 23.