Μιλώντας στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Ντόλμαν υπογράμμισε τη θέληση του ΔΝΤ να επιβληθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου από 1η Ιανουαρίου 2020, με «την διεύρυνση της φορολογικής βάσης» αλλά και να μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι φόροι για τις επιχειρήσεις είναι πολύ υψηλοί και η Ελλάδα θα πρέπει να απελευθερώσει «δημοσιονομικό χώρο» για να προχωρήσει σε μειώσεις, διότι παράλληλα υπάρχουν δεσμεύσεις έναντι των Ευρωπαίων, αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης, δήλωσε ότι αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι κινήσεις στην αντίθετη κατεύθυνση, με ρυθμίσεις οφειλών, «οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την κουλτούρα πληρωμών».  Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη ρύθμιση των 120 δόσεων που προωθείται, λέγοντας πως κατά μέσο όρο, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καθιερώνονταν τρεις ρυθμίσεις οφειλών το χρόνο, με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό για τα δημοσιονομικά.

Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί και επανέλαβε ότι η αγορά εργασίας πρέπει να γίνει ακόμα πιο «ευέλικτη» για να προσελκύσει η Ελλάδα περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει με συντονισμένη στρατηγική τα θεσμικά εργαλεία για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και βελτιώνοντας το σύστημα δικαιοσύνης. Στον τομέα της εργασίας, θα πρέπει να συνεχιστεί η ευελιξία. Παράλληλα, θα πρέπει η Ελλάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική».