Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που νοσηλεύεται προληπτικά διότι έχει κηρύξει απεργία πείνας με χθεσινή του δήλωση ζήτησε να μεταχθεί σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου δηλώνοντας την ενόχληση του για τις συνθήκες νοσηλείας του δίπλα στο νεκροτομείο,  ενώ στο υπόμνημά του ανέφερε ότι τυπικά και ουσιαστικά δικαιούται άδειας.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει  ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου», ενώ υπογράμμιζε πως στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις , που ορίζει ο νόμος ώστε να λάβει άδεια. Μάλιστα, σημείωνε ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρείς φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές  προϋποθέσεις  για την χορήγηση της άδειας». Σημείωνε μάλιστα ότι μεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο στην χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτημα του.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Γιώργου Μουργή για την άρνηση χορήγησης άδειας στον Δ.Κουφοντίνα και τη συνέντευξή του στο TPP.