Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του καταδικασμένου μέλους της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας, μία ημέρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου, να απορρίψει τη νέα αίτηση του Δ. Κουφοντίνα, με ομόφωνο βούλευμά του.
 
Κατόπιν αυτού, η Ξ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει. Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει.
 
Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας που νοσηλεύεται προληπτικά διότι έχει κηρύξει απεργία πείνας με χθεσινή του δήλωση ζήτησε να μεταχθεί σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου δηλώνοντας την ενόχληση του για τις συνθήκες νοσηλείας του δίπλα στο νεκροτομείο,  ενώ στο υπόμνημά του ανέφερε ότι τυπικά και ουσιαστικά δικαιούται άδειας.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει  ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου», ενώ υπογράμμιζε πως στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις , που ορίζει ο νόμος ώστε να λάβει άδεια. Μάλιστα, σημείωνε ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρείς φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές  προϋποθέσεις  για την χορήγηση της άδειας». Σημείωνε μάλιστα ότι μεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο στην χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτημα του.