Σε ανακοίνωσή της, η ΟΡΜΑ υπενθυμίζει το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκαν την 26 Μαΐου του 2018 κατά ομάδας φίλων και μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης, απευθύνοντας κάλεσμα για την προσεχή Τρίτη σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά, και καλώντας για την αθώωση των 6 αντιφασιστών, το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ», καθώς και τη συνολική καταδίκη «όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το A.Τ. Περάματος».
 
Διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση της προσεχούς Τρίτης:
 

Στις 14 Μάη συνεχίζεται η δίκη των φασιστών του εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την δολοφονική επίθεση σε κλιμάκιο φίλων και αγωνιστών της ΟΡ.Μ.Α. πέρυσι 26 Μάη κατά τη διάρκεια εξόρμησης ενημέρωσης στο Πέραμα για προσεχή διεθνιστική διαδήλωση.
 
Την ημέρα της φασιστικής ενέδρας, παρά την σφοδρή επίθεση με πέτρες και σιδηρολοστούς, η ΟΡ.Μ.Α. κατάφερε και απέκρουσε την επίθεση και απώθησε τους φασίστες μέσα στα γραφεία – ορμητήρια τους με μόνο “όπλο” την συλλογικά πειθαρχημένη στάση όλων των συντρόφων και συντροφισών μιας και βρισκόμαστε σε μαζική εξόρμηση στη γειτονιά του Περάματος μόνο με τις σημαίες μας και με περιοδικά και τρικάκια στα χέρια. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του αντιφασιστικού κινήματος απέτυχε. Εντούτοις, η συνεργασία του Α.Τ. Περάματος με τον υπόδικο βουλευτή Λαγό και τις διωκτικές αρχές (ΓΑΔΑ και Εισαγγελία) προχώρησε στην προσαγωγή του συνόλου του αντιφασιστικού κλιμακίου και εν συνεχεία στη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις 6 φίλων της ΟΡ.Μ.Α. που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από το Τάγμα Εφόδου. Αποτελεί απίστευτη πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα η στοχοποίηση των θυμάτων αντιφασιστών και η προσπάθεια θυματοποίησης του Τάγματος Εφόδου.
 
Η συνεχής αντιφασιστική μάχη που έχει λάβει χώρα στο Πέραμα για την εκδίωξη των ναζί παραμένει σημαντικό κομμάτι του αγώνα ενάντια στον φασισμό και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς στη Ζώνη. Το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στη φασιστική ενέδρα παραμένει ισχυρό μέσω της συμπαράστασης δεκάδων ψηφισμάτων εργατικών και φοιτητικών συλλόγων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΕΛΜΕ Πειραιά και Καλλιθέας). Η αλληλεγγύη είναι απόδειξη του μεγαλείου του ταξικού κριτηρίου των συλλογικοτήτων και αποτελεί κατάκτηση για όλο το εργατικό κίνημα.
 
Η συνέχεια της δίκης είναι στις 14 Μάη και αποτελεί άλλη μια μέρα μάχης για το αντιφασιστικό κίνημα. Όμως, η εξουδετέρωση των εθνικιστών δεν θα κριθεί στις αίθουσες από μία δικαστική απόφαση που θα τελεσιδικήσει κάποια στιγμή. Το κλείσιμο της ναζιστικής γιάφκας «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» όπως και άλλων ακροδεξιών γραφείων απαιτούν την συνολική σύγκρουση του ταξικού κινήματος με τον ακροδεξιά. Ο Μαχητικός Αντιφασισμός και η Διεθνιστική στρατηγική αποτελούν ικανά εργαλεία για να αποτελειώσουν τον φασιστικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής και να αντεπιτεθούν στην ακροδεξιά επίθεση που επιδίδεται η αστική τάξη.
 
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την στοχοποίηση, τις προσαγωγές και συλλήψεις των θυμάτων της επίθεσης, μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α.
 
Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που συγκαλύπτει συστηματικά τέτοιου είδους επιθέσεις και που στοχοποιεί αντιφασίστες/τριες και ευρύτερα αγωνιστές/τριες του κινήματος.
 
Ζητάμε:
α) την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το A.Τ. Περάματος,
β) την αθώωση των 6 αντιφασιστών,
γ) το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
 
Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά την Τρίτη 14 Μάη στις 9πμ.
 
Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού Αθήνα, 04/05/2019