«Τέρμα το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς αριστερά, και της ηθικής ασυλίας που είχε διαμορφωθεί άτυπα τόσα χρόνια. Όλοι κρινόμαστε επί ίσοις όροις», δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ. 
 
«Αυτά που συζητούνται στην Βουλή αφορούν το ήθος και το είδος της εξουσίας που αποπνέει η πρώτη φορά αριστερά. Εμείς καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του κ. Πολάκη για το πως διαχειρίζεται την εξουσία, για την ασεβή και προσβλητική συμπεριφορά του. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επέλεξε να καλύψει τον κ. Πολάκη, και να εξισώσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν», ανέφερε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
«Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του καιρό τώρα χρησιμοποιούν συστηματικά πολιτική λάσπη για να αναφερθούν στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι, και, με επιχειρήματα, έριξε στον κ. Τσίπρα μερικά “πολιτικά χαστούκια”. Κανένας Πρωθυπουργός δεν έχει ασυλία!» συνέχισε, για να επιτεθεί συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του. 
 
«Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να τάσσονται κατά του καπιταλισμού, αλλά απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματά του. Μπορούν να μιλούν κατά της ακροδεξιάς, αλλά συμπορεύονται με τους ΑΝΕΛ και κάνουν πλάτες στην Χρυσή Αυγή. Μιλούν για ανανέωση, αλλά μαζεύουν όλα τα πολιτικά απολιθώματα στα ψηφοδέλτιά τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων.