«Ο κ.Τσίπρας λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα και θα πει ακόμα περισσότερα μέχρι τις 26 Μαΐου για να αποφύγει την συντριβή του. Την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «Η ΝΔ θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ.Τσίπρας έκοψε ακόμα και το ΕΚΑΣ».

Συνέχισε λέγοντας «Σε ό,τι αφορά στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν επταήμερης εργασίας οι εργαζόμενοι στην εταιρία που αναφέρθηκα δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα 37 με καλύτερες απολαβές. Είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ.Τσίπρας που η δική του κυβέρνηση ενέκρινε σε μία εταιρία που ο ίδιος επισκέφτηκε. Οι πολίτες όμως που ξέρουν πια τον κ.Τσίπρα που θέλουν να βγουν από το φαύλο κύκλο τη μιζέριας θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει» 

Συμβουλή ψήφου σε έφηβους

«Η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, αναφέρθηκε «στη μείωση του αφορολογήτου που νομοθέτησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η οποία για πρώτη φορά απειλεί να αφαιρέσει μισή σύνταξη ακόμη και από τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε μία σύντομη κουβέντα με έφηβους που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Σε ερώτηση που δέχτηκε για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέγει κανείς ποιον να ψηφίσει, απάντησε – όπως λένε στην Πειραιώς – πως «αυτόν που κυβερνά τον αξιολογείς για αυτά που έχει κάνει, και αυτόν που θέλει να σε κυβερνήσει για το αν τον πιστεύεις για αυτά που λέει ότι θα κάνει». Και πρόσθεσε πως «εμένα θα με κρίνεις για το αν πιστεύεις ότι αυτά τα οποία λέω, θα τα κάνω, αν βέβαια, συμφωνείς με αυτά».