Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας τελευταίος τον λόγο για να κλείσει τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα της κυβέρνησης στη Βουλή, δήλωσε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να κάνουν κάτι για όλους και να ενισχύσουν τις κοινωνικές ομάδες που έχουν υποφέρει.

«Προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση με ενισχυμένη την εργατική τάξη. Αυτή είναι η δική μας πολιτική. Κάνουμε κάτι για όλους. Δεν βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, αλλά προσπαθούμε, καθώς βγαίνουμε από την κρίση, καθώς έχουμε ανάπτυξη, να βοηθήσουμε ομάδες που έχουν υποφέρει».

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει ένα όνομα πια στην Ευρώπη. «Προχωράμε στην προοδευτική συμμαχία, με ανθρώπους που δεν αντέχουν το Κέντρο και η Κεντροαριστερά να μιλάνε για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το όνομα και την αναγνώριση, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το έχουμε σαν Αριστερά. Και σαν Αριστερά θα κατεβούμε σε αυτές τις εκλογές και σαν Αριστερά θα κερδίσουμε»

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη. Γι’ αυτό το πρόγραμμα, που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, έχει συγκροτηθεί επιτροπή επικαιροποίησής του», τονίζοντας ότι τα μέτρα του 2019 έχουν κοστολογηθεί και είναι πάνω από 1 δις. «Κάνουμε πολιτική πάνω στους αριθμούς. Δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε πολιτική», είπε ο υπουργός Οικονομικών. 

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Ευ. Τσακαλώτου στη Βουλή: