Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Γ. Στουρνάρας τάχθηκε κατά των μέτρων ελάφρυνσης που έφερε η κυβέρνηση και ψηφίστηκαν σήμερα στη Βουλή. Υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παροχές πλέον εκείνων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019, ενώ έκανε λόγο και για νευρικότητα στην αγορά ομολόγων λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης.

«Tα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους του Γενικού Λογιστηρίου, τα οποία σχεδόν συμπίπτουν με εκείνα της Τραπέζης της Ελλάδος, καταδεικνύουν ότι για το σύνολο του έτους ο προϋπολογισμός δεν θα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο από το 3,5% που είναι ο στόχος. Τούτο σημαίνει ότι αν η τάση αυτή που έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του έτους δεν αντιστραφεί, για φέτος δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παροχές πλέον εκείνων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Η  νευρικότητα που επικρατεί στην αγορά των ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, σε ένα βαθμό αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις».

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε με ειρωνικό τρόπο στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, λέγοντας πως ο Γ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισμούς της δίκης του θητείας, καθώς ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης και οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν πως υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.