«Το δικό μας όραμα για την Αθήνα, είναι μια Αθήνα από την αρχή, μία πόλη που δεν θα αποκλείει τους δημότες από το δικαίωμα στην κατοικία, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, τους πράσινους και ελεύθερους χώρους», υπογράμμισε o Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη στο «epixeiro.gr».
  
Για τις βασικές κατευθύνσεις  της πολιτικής που θα ακολουθήσει, ανάφερε  ότι το πρόγραμμα του περιλαμβάνει  22 προγραμματικούς άξονες, με 21 κοστολογημένα έργα προτεραιότητας και στις  επτά  Δημοτικές Κοινότητες.Περιγράφοντας την οικονομική δραστηριότητα στην Αθήνα μίλησε για δύο ισχυρά σοκ που υπέστη η πόλη τα τελευταία χρόνια. «Το πρώτο, είπε, ήταν η τάση φυγής της βιοτεχνίας και της επιχειρηματικότητας από τον αστικό ιστό της Αθήνας προς τα προάστια. Το δεύτερο ήταν η οικονομική κρίση, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 25%, την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 27% και, ως συνέπεια, στην κορύφωση της κρίσης το 1/4 των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να βάζουν λουκέτο». Υπογράμμισε όμως ότι πλέον το κλίμα αντιστρέφεται.
 
Σχετικά με τις πολιτικές για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας ο  κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στον άξονα του προγράμματος  του για την Αθήνα ως «Φυτώριο ιδεών, παραγωγής και εργασίας». Αφορά, όπως είπε ,  στην παραχώρηση χώρων, από το κτιριακό απόθεμα του Δήμου για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων νεοφυών επιχειρήσεων (startups) σε συνεργασία με τα ΑΕΙ της πόλης, την αναζωογόνηση εμπορικών δρόμων και στοών σε κάθε γειτονιά, τα κίνητρα (όπως μικροπιστώσεις) για επιστροφή μεταποιητικών επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης αλλά και τη θέσπιση Συντονιστικού Κέντρο Ανάπτυξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας. 
 
Ιδιαίτερη έμφαση δίδει και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για τη βέλτιστη λειτουργία της πόλης. Τέλος, αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας ο κ. Ηλιόπουλος , ανάφερε ότι « δημιουργούνται κατά καιρούς προστριβές μεταξύ των δύο, αλλά κυρίως αυτές έχουν σχέση με μικροπολιτικά συμφέροντα και όχι με την ουσία της διοίκησης, δηλαδή την εξυπηρέτηση των πολιτών».
 
Παρακολουθήστε την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του Ν. Ηλιόπουλου:
 

«Τιμωρία για τα παιδιά να μεγαλώνουν στην Αθήνα σήμερα»

Την προηγούμενη ημέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, o Ν. Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στην αίσθηση των κατοίκων της Αθήνας ότι η πόλη είναι μια χαμένη υπόθεση και ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ν. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι αυτό συμβαίνει επειδή «όλα αυτά τα χρόνια η Αθήνα είχε δημοτικές Αρχές που ήταν πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και πολύ μακριά από τις γειτονιές της πόλης», ενώ επισήμανε επίσης ότι «οι δημοτικές Αρχές μέχρι σήμερα ήταν περαστικές από αυτήν την πόλη και δεν ήξεραν τις γειτονιές και τους ανθρώπους της. Αυτό θέλουμε εμείς να αλλάξουμε».
 
 Ο Ν. Ηλιόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει για το πώς είναι να μεγαλώνει κάποιος σήμερα στην Αθήνα, τονίζοντας ότι «είναι σαν να μεγαλώνεις σε μια πόλη που είναι τιμωρία για τα παιδιά», με μόνο 27 παιδικές χαρές και με 400 σχολεία «σε πολύ άσχημη κατάσταση».
 
Δήλωσε επίσης ότι γι’ αυτό τον λόγο «ξεκινάμε από τα μικρά, ξεκινάμε από τις γειτονιές», ενώ κληθείς να σχολιάσει για το πρώτο του προεκλογικό σποτ που έλαβε χώρα σε δρόμους γεμάτους γκράφιτι απάντησε ότι «η λέξη εγκατάλειψη είναι η λέξη κλειδί για την Αθήνα. Ο δήμος της Αθήνας είναι ένας πλούσιος δήμος σε κτιριακό απόθεμα. Υπάρχουν 38 αδόμητοι ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη από μισό έως δύο στρέμματα ο καθένας που μπορούν να γίνουν χώροι πρασίνου μέσα σε 6 μήνες. Υπάρχουν 15 πρώην εγκαταλελειμμένοι βιομηχανικοί χώροι συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων που μπορούν να γίνουν χώροι πρασίνου και προσβάσιμοι».
 
Κλείνοντας ανέφερε ότι λόγω των συμφερόντων που υπάρχουν «δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους. Με κάποιους ανθρώπους πρέπει να σπάσεις αυγά για να μπορέσεις να σεβαστείς αυτό που λέμε δημόσιος χώρος».