Κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ρωτήθηκε για τα μέτρα ελάφρυνσης που φέρνει η ελληνική κυβέρνηση και εκτίμησε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τονίζοντας ότι η χώρα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα στα δημοσιονομικά και στην επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα, οπότε μπορεί να ασκεί τη δική της πολιτική, αλλά επισήμανε ότι η Κομισιόν στην αξιολόγηση της θα συνυπολογίσει τόσο το δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων όσο και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την κοινωνία, οι οποίοι αποτελούν «στόχους» που πρέπει να επιτευχθούν επίσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκε και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα είναι «προσεκτική» και ότι η χώρα έχει καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές όπου πρέπει και να παραμείνει. Παράλληλα, δήλωσε πως η Ελλάδα αποτελεί success story της Ευρωζώνης.

Ο Κ. Ρέγκλινγκ κράτησε την αυστηρότερη θέση, επισημαίνοντας ότι «ανησυχεί» για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον. Τόνισε ότι κάποια από αυτά τα μέτρα δεν είναι υποστηρικτικά για την ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως «το ανησυχητικό είναι η σύνθεσή τους». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να μην πετύχει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019 με «σημαντική διαφορά» και ενδεχομένως μεγαλύτερη το 2020.