Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ, ο Β. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις κατηγορίες της κυβέρνησης σχετικά με τον πόλεμο που κάνει μέσω των ΜΜΕ του. Τόνισε ότι αυτό δεν είναι αληθές και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θέλησε να επιβάλει στον ΔΟΛ διευθυντικά στελέχη της αρεσκείας της. Ισχυρίστηκε ότι οι εφημερίδες του ανήκουν «στο Κέντρο και στην Αριστερά», επισημαίνοντας πως δέχεται παράπονα από τη ΝΔ για το περιεχόμενο τους.

«Οι εφημερίδες, από την ημέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στον ίδιο ακριβώς χώρο. Στο Κέντρο και στην Αριστερά. Εχω δεχτεί πάρα πολλά παράπονα τον τελευταίο 1 ½ χρόνο από τη ΝΔ για το τι γράφουν οι εφημερίδες μας και για το ρεπορτάζ, όσον αφορά στη ΝΔ. Αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά, έχω αποφασίσει να προχωρήσω με τους συγκεκριμένους διευθυντές και το καλό με αυτές τις δυο εφημερίδες είναι ότι έχουμε πάρα πολύ καλούς δημοσιογράφους, αρθρογράφους και ακούς και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση εγώ το θεωρώ εποικοδομητικό γιατί και εμένα, στον Ολυμπιακό για παράδειγμα – στην επιχείρησή μου λιγότερο, γιατί δεν έχει αυτή την προβολή – το να σου ασκούν κριτική είναι καλό, γιατί διορθώνεις τα λάθη σου. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε ασκεί κριτική να τον θεωρούμε εχθρό. Ή να πάμε να τον τελειώσουμε. Αυτοί είναι όροι μαφίας».

Οι στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη

Παραδέχτηκε ότι έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ τόνισε πως είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δήλωσε ότι νιώθει περήφανος για τη γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Εγώ ξέρετε κύριε Σρόιτερ δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου, ούτε για το τι έχω κάνει μέχρι σήμερα. Την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατέρα μου, ο οποίος είχε πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είχα την τιμή μπορώ να πω πάρα πολλές φορές να κάτσω μαζί τους, να ακούσω διάφορες συζητήσεις και μπορώ να σας πω ότι είχα μια πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε επαληθευτεί πολλές φορές, πολλά χρόνια μετά. Και νιώθω περήφανος για αυτό. Σας λέω και πάλι ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ότι είχα την τιμή και είχα ακούσει πάρα πολλές συζητήσεις και είχα βρεθεί μαζί τους.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις, δεν μπορώ να αισθανθώ φίλο έναν άνθρωπο τον οποίο έχω δει πολύ λίγες φορές και έχω μιλήσει πολύ λίγες φορές μαζί του. Σας λέω και πάλι. Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως σας είπα για τον αείμνηστο πατέρα του, όπως σας είπα για τον παιδικό μου φίλο, τον Ισίδωρο, τον οποίο πάντρεψα με την Ντόρα, και με την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι ντροπή. Δεν έχουν κάνει κάτι οι άνθρωποι για να αισθανόμαστε άσχημα να είναι φίλοι μας. Προς Θεού».

«Δεν είχα δουλείες με τον Καμμένο»

Σχετικά με τις κατηγορίες του Νίκου Παππά για απαίτηση του να απομακρυνθεί ο Πάνος Καμμένος από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Β. Μαρινάκης ισχυρίστηκε ότι δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν έχει συμφέροντα στην Ελλάδα και κατά συνέπεια δεν θα του ήταν χρήσιμο να προσεγγίσει κάποιον υπουργό.

«Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Πιστεύω ότι το τι είναι ξεκάθαρο πολλές φορές έχει να κάνει με την απλή λογική. Και θα σας το εξηγήσω, άσχετα με το τι λέει ο καθένας. Να φτάσω εγώ στο σημείο να ζητήσω από τον Πρωθυπουργό της χώρας – γιατί όταν μιλάμε για έναν πρωτοκλασάτο υπουργό δεν θα το ζητήσεις από κάποιον άλλον ο οποίος είναι κάτω από αυτόν, να τον αντικαταστήσει.

Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να έχω μια πολύ μεγάλη οικειότητα ή να έχω συμφέροντα στις επιχειρήσεις μου οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν δουλειές με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ή με οποιοδήποτε άλλο υπουργείο που να έχει να κάνει με την ελληνική κυβέρνηση. Σας λέω λοιπόν ότι εγώ δεν έχω καμία δουλειά στην Ελλάδα, καμία δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο και δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα, αυτή τη σχέση με τον κύριο Πρωθυπουργό ή με κάποιον υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση. Η μόνη σχέση την οποία είχαμε αποκτήσει ήταν η επαφή που είχαμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που συζητάγαμε. Όχι μόνο μαζί μου, το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά και με τους άλλους καναλάρχες και επίδοξους καναλάρχες στο πώς θα διεκπεραιωθεί αυτός ο διαγωνισμός. Άρα, λοιπόν, από τη στιγμή που δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα δεν θα μπορούσα ποτέ να πω κάτι τέτοιο.

Ο Καμμένος τι μπορούσε να μου κάνει εμένα; Ο Καμμένος για ό,τι μου έχει κάνει τον έχω μηνύσει σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, του έχω κάνει συγκεκριμένες αγωγές. Ή έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Λοιπόν, δεν μου κάνει καμία ζημιά ο Καμμένος και, ξέρετε, δεν υπολόγισα ποτέ ότι ο κύριος Καμμένος μπορεί να μου κάνει κάποια ζημιά. Εντάξει, είναι κουραστικό κάθε μέρα να προσπαθείς να ακούσεις κάποιον που προσπαθεί να σου δημιουργήσει ένα πρόβλημα, αλλά, ξέρετε, μπορείτε να το δείτε και σήμερα όταν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις πού είναι ο κύριος Καμμένος. Άρα δεν τον υπολόγισα ποτέ ότι μπορεί να μου κάνει τόσο μεγάλο κακό που να θέλω να φύγει από την κυβέρνηση».

«Η οικογένεια Τσίπρα πλούτισε στη χούντα»

Επανέφερε το θέμα, που έχει διαψευστεί, της σχέσης της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα με τη χούντα, λέγοντας ότι «ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας».

«Όπως όλοι είδαμε από τους ισολογισμούς λίγο πριν γεννηθεί ο κύριος Τσίπρας – πιστεύω ότι γύρω στο 1974 πρέπει να έχει γεννηθεί –, οι εταιρείες του πατέρα του κυρίου Τσίπρα και του θείου του είχαν πολύ μεγάλα κέρδη, πολλά εκατομμύρια την εποχή που αυτό είχε να κάνει με δουλειές τις οποίες έπαιρναν από τη χούντα. Άρα γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα περήφανος και αυτό το είδαν όλοι οι Έλληνες. Είδαμε ένα γεγονός, είδαμε τους ισολογισμούς: ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας. Να σας φέρω ένα παράδειγμα κύριε Σρόιτερ: πώς αισθάνεται ένας κουβανός πολίτης όταν συζητούν υποθετικά για τον Τσε Γκεβάρα και λένε ότι η οικογένεια του Τσε Γκεβάρα, του γνωστού επαναστάτη, πλούτισε με δουλειές που είχε κάνει με το καθεστώς Μπατίστα; Θα είναι ιδιαίτερα περήφανοι; Αρα, λοιπόν, για έναν δήθεν αριστερό, όπως ο κύριος Τσίπρας, δεν πιστεύω ότι οι έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε η οικογένειά του. Είναι πολύ απλά τα πράγματα».

«Σκευωρίες» οι κατηγορίες για Noor1 και στημένους αγώνες

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του ναρκόπλοιου Noor1, δήλωσε πως έχει γίνει ένα δικαστήριο και  έχουν εξεταστεί πολλοί μάρτυρες, ενώ οι επιχειρήσεις του δεν αναφέρονται σε εκθέσεις των αμερικανικών αρχών που ασχολούνται με την υπόθεση. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπάρχει δίκη για την υπόθεση και υπογράμμισε ότι όσοι έχουν ανάμειξη με την υπόθεση «θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται.

«Δεν είναι το θέμα αν θα γίνει η δίκη. Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ποτέ ούτε καν σε δίκη. Πρόκειται για στημένη σκευωρία από ανθρώπους, για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν την ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα. Με το χέρι στην καρδιά, οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει να με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Και να μη βγουν αύριο και πουν «απειλή». Είναι μια υπόσχεση. Υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών και συγκεκριμένων πολιτικών που σε λίγο καιρό θα βγουν αποφάσεις.

Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό και στα ελληνικά δικαστήρια και υπάρχει και κάτι άλλο. Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο, που είναι μια κοινοτική οδηγία, ο οποίος ρητά γράφει ότι δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε μια δικαστική υπόθεση που είναι εν εξελίξει. Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης καθημερινά δεν ακολουθούν τον νόμο, τον παραβιάζουν. Οπότε ένας πρωθυπουργός που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεσή μου, για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει την ανυπαρξία σε πολλά θέματα, είναι επικίνδυνος για τον τόπο. Δεν μπορείς να παραβιάζεις έναν νόμο καθημερινά. Εγώ έχω οικογένεια, επιχειρήσεις, πολλούς φίλους, οπαδούς. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο και ειδικά σε έναν άνθρωπο σαν και εμένα. Δεν θα το επιτρέψω, θα δείτε σύντομα ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν το εύχομαι ούτε στον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν μπορείς να ζεις σε μια δημοκρατική χώρα και η κυβέρνηση καθημερινά να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένες υπηρεσίες εναντίον σου. Την Οικονομική Αστυνομία, την Επιθεώρηση Εργασίας, το δικαστικό Σώμα, το Λιμενικό».

Για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο δήλωσε πως «και αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία, γιατί έχει φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο, έχουν γίνει αναιρέσεις. Θα δούμε σε λίγο καιρό ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί και ποιοι όχι, είναι μια πονεμένη ιστορία που επανέρχεται, τελειώνει και ξανάρχεται, δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου σε αυτά. Είναι κάτι το οποίο έχουμε ζήσει στο παρελθόν, έχουν γίνει και άλλα δικαστήρια, ούτε εκεί υπήρξε το παραμικρό. Άρα δεν έχω κάτι να φοβηθώ».