Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο εισαγγελέας που διερευνά τις κατηγορίες για βιασμό εις βάρος του Ασάνζ για υπόθεση από το 2010. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς έβαλαν το 2017 την έρευνα στο αρχείο χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία εις βάρος του Ασάνζ.
 
Από την πλευρά του το WikiLeaks, ανέφερε πως «το γεγονός ότι ανοίγει ξανά η υπόθεση θα δώσει στον Ασάνζ την ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του». Ο Κρίστιν Χράφνσον, αρχισυντάκτης του WikiLeaks, δήλωσε συγκεκριμένα ότι «από την 11η Απριλίου που συνελήφθη ο Ασάνζ υπάρχει πολιτική πίεση στη Σουηδία να ανοίξει εκ νέου την έρευνα, αλλά υπήρχε πάντα πολιτική πίεση γύρω από αυτή την υπόθεση». Τέλος τόνισε ότι «ο Ασάνζ ήταν πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε ερωτήσεις των σουηδικών αρχών και επανειλημμένα προσφέρθηκε να το κάνει». 
 
Σημειώνεται ότι προ ημερών οι δικηγόροι του Ασάνζ κατήγγειλαν πως η κυβέρνηση του Ισημερινού έδωσαν εντολή για να κατασχεθούν έγγραφα και ψηφιακά αρχεία σε συσκευές του ιδρυτή των Wikileaks, ο οποίος διέμενε επί χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού. 
 
Ο Αϊτόρ Μαρτίνεθ, ισπανός συνήγορος του Ασάνζ, είχε τονίσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στην υπεράσπιση, διότι θα σταλούν στις ΗΠΑ όλες οι επικοινωνίες του με τους δικηγόρους του, που είναι εμπιστευτικές»,
 
Ο ιδρυτής των Wikileaks, είναι τις τελευταίες εβδομάδες έγκλειστος στη φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου, ενώ οι δικηγόροι του δίνουν μάχη για να αποφευχθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ, μετά τη σύλληψή του από τη βρετανική αστυνομία την 11η Απριλίου, με την άδεια του Κίτο, μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού όπου είχε καταφύγει το 2012.