Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως τα μέτρα ελάφρυνσης που η κυβέρνηση του ανακοίνωσε «είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο» και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» εξηγώντας πως «ο συσχετισμός πρέπει να είναι υπέρ μας γιατί φέρνουμε στο βαθμό που μπορούμε ανάσα στον κόσμο».

Τόνισε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή δεν αποτελούν επιδόματα, καθώς πρόκειται για μόνιμα μέτρα. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης, «στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας», προσθέτοντας πως σκοπεύουν στον ανασχεδιασμό της εθνικής σύνταξης. «Αυτό που σχεδιάζουμε είναι ο ανασχεδιασμός της εθνικής σύνταξης για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Σχετικά με τη δυσφορία που έχει προκληθεί για τις κρατήσεις στη λεγόμενη 13η σύνταξη, δήλωσε ότι ως μόνιμο μέτρο υπόκειται σε κρατήσεις. «Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς. Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Το μέτρο της 13ης σύνταξης είναι μόνιμο γι΄αυτό υπόκειται και στις νόμιμες κρατήσεις».

Παρά τα σενάρια των τελευταίων ημερών, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. «Η εικόνα που προσλαμβάνω εγώ δεν είναι μια εικόνα ρεύματος νίκης όπως θέλει να το παρουσιάσει η ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης θα θέλει να προκηρύξουμε εκλογές μόνο και μόνο για να πάμε σε ντιμπέιτ. Δεν έχει αφήγημα πολιτικό, γι' αυτό δεν θέλει την αντιπαράθεση. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, αρχές Οκτώβρη, αυτό είναι μια κανονικότητα».

Σχετικά με τις κατηγορίες της Φώφης Γεννηματά για τη «νέα Δεξιά» που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει στρατηγικά τη Δεξιά. «Η στάση της κ. Γεννηματά είναι στάση υποστήριξης του σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή ως το τέλος. Η στρατηγική της κ. Γεννηματά είναι στρατηγική στήριξης της Δεξιάς από την αρχή ως το τέλος».

Άφησε αιχμές για τη στάση του ΚΚΕ, λέγοντας πως πρέπει να δείξει αν θα υποστηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς που τάσσεται υπέρ των πολλών. «Το ΚΚΕ έχει τη δική του διακριτή θέση στο πολιτικό σύστημα. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι αν τώρα που υπάρχει μια κυβέρνηση αριστεράς που προσανατολίζεται υπέρ των πολλών και απέναντί της είναι η ΝΔ με τη στάση υπέρ των ελίτ, αν τώρα η θέση του ΚΚΕ είναι όπως λέει ο λαός, “τι μπρόκολα τι λάχανα”. Αυτό είναι το ερώτημα».

Συνέδεσε και πάλι τα συμφέροντα τη ΝΔ με τον Β. Μαρινάκη, τονίζοντας ότι επιχειρούν μια λατινοαμερικανοποίηση της ελληνικής πολιτικής ζωής μέσα από το πείραμα της μεταδημοκρατίας.  «Υπάρχει μια πρωτοφανής επίθεση στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Υπάρχει μια προσπάθεια του κ. Μαρινάκη να αγοράσει έναν δημοσιογραφικό οργανισμό που είχε μια σοβαρή στάση στον χώρο της κεντροαριστεράς και να τον μετατρέψει σε φερέφωνο του κ. Μητσοτάκη. Υπάρχει μια αλλαγή συσχετισμών που θυμίζει όχι χώρα της ΕΕ αλλά της Λατινικής Αμερικής, όπως τότε δημιουργούσαν κλίμα κατά της κυβέρνησης. Έχει γίνει μια λατινοαμερικανοποίηση της ελληνικής πολιτικής ζωής, αλλά αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον των ενορχηστρωτών. Το πείραμα της μεταδημοκρατίας για έλεγχο της ατζέντας με κατασκευασμένα δημοσιεύματα θα αποτύχει».

Τέλος, αναφέρθηκε για τις διακοπές του με τη θαλαμηγό το καλοκαίρι του 2018, επισημαίνοντας πως η ΝΔ μπορεί να κάνει τη σύγκριση και με το δικό της παρελθόν για να δούμε που είναι ο πάτος. «Και μόνο που η φαρέτρα είχε να κάνει με το που πέρασα τον Δεκαπενταύγουστο και ανάγουν την ιδιωτικότητα και όχι την πολυτέλεια ως ισχυρό χαρτί, δείχνει τα πάντα. Οι διακοπές ήταν σε συνεργάτιδά μου, κάτι που ήταν γνωστό. Το πως φέρεται ο καθένας και ζει, δεν μπορεί να κρυφτεί. Εγώ ζω στο νοίκι, θα μπορούσα να έχω άλλη διαμονή αν η πολιτική ζωή μου αποσκοπούσε στο να πλουτίσω. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι ανοιχτά. Ψάχνουν να βρουν το οτιδήποτε και βρήκαν έναν Πετσίτη που είναι μια φούσκα. Επί ΝΔ στο Μαξίμου ήταν ο Παπασταύρου που έφτιαχνε offshore. Ας κάνουμε τη σύγκριση, και ας το πάνε ως το τέλος για να δούμε που είναι ο πάτος».