Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΙ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «επιστρέφουν οι προοδευτικοί πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής που βλέπουν ότι είναι η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς. Τελείωσαν τα πειράματα, τελείωσαν με τα ψέματα». Συνέχισε λέγοντας πως είναι αισιόδοξη ότι το γεγονός αυτό θα φανεί και στις κάλπες αναφέροντας πως «επανατοποθετούνται οι προοδευτικοί πολίτες και θα αρχίσουν να πλησιάζουν τα ποσοστά μας και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές αυτά των αυτοδιοικητικών».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Φ. Γεννηματά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το ότι επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από δικούς τους υποψηφίους, διότι δεν έχει στελέχη στην Αυτοδιοίκηση. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι εντυπωσιακό ότι ένα κόμμα που κυβερνά τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να έχει υποψήφιους δικούς του σε όλες τις Περιφέρειες και κρύβεται πίσω από υποψήφιους του Κινήματος Αλλαγής».

Επιτέθηκε, επίσης, και στην Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, συγκρίνοντας τις ενέργειες της Αντιπεριφέρειας στα Χανιά, του Σταύρου Αρναουτάκη και των στελεχών του, μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις βροχοπτώσεις, με αυτές της Ρ. Δούρου έπειτα από τις πυρκαγιές και την τραγωδία στο Μάτι.  «Δείτε την τεράστια διαφορά με την Ανατολική Αττική και αυτά που συνέβησαν με τις καταστροφές και τα θύματα, την τραγωδία στο Μάτι και το πώς και η Περιφέρεια, αλλά και η κυβέρνηση, χειρίστηκαν την απώλεια τόσων ζωών και τόσων καταστροφών», είπε η Φ. Γεννηματά.