.Ο Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» τόνισε πως «στον πυρήνα της αντίληψής μας το να λύνεις λαϊκά προβλήματα, να τονώνεις το εισόδημα και να μειώνεις τις ανισότητες, συνιστά φιλοαναπτυξιακή πολιτική» κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη που, όπως αναφέρει, πιστεύει το αντίθετο και μιλά με τον ξεπερασμένο νεοφιλελευθερισμό της προηγούμενης δεκαετίας.

Για την έκβαση των εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο Γ. Δραγασάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως πιστεύει «ότι έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύκλος, που άνοιξε το 2015, έχει συνέχεια. Ο λαός διαβλέπει την ελπίδα και τις προοπτικές του στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζουν κοινωνική δυναμική σήμερα και ο λαός θα τους εμπιστευθεί μια νέα τετραετία»

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως κάνει λόγο για δήθεν διχασμό της κοινωνίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος «σιγοντάριζε» εκδηλώσεις που μιλούσαν για «προδοσία της Μακεδονίας». Εξήγησε ότι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι η κλασική αντίθεση Αριστεράς-Δεξιάς. Εδώ, όμως, υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο, όπως είπε, ότι δεν πρόκειται για μια μάχη «παραδοσιακής δικομματικής εναλλαγής», αλλά για μάχη κοινωνικής αλλαγής που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, είπε ότι «ισχύει το σύνθημά μας το 2014: “Ανατροπή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη”. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά αυτή την ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε αλλαγή και αλλαγές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο που στην Ελλάδα εγγυάται μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη», και συνέχισε λέγοντας πως «οι ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου υποδεέστερες, όπως συχνά παρουσιάζονται. Είναι πολύ σημαντικό, για να το πω σχηματικά, αν θα βγει ο σύμμαχος του Κυρ. Μητσοτάκη, ο κ. Βέμπερ, που εναντιώνεται στις κοινές ευρωπαϊκές κοινωνικές ρυθμίσεις ή κάποιος με προοδευτική ατζέντα».

Ανέφερε επίσης ότι η φορολογία πρέπει να μειωθεί εκεί που είναι υψηλή, στοχευμένα, με κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη και αυτό ήδη υλοποιείται με τα τελευταία μέτρα ελάφρυνσης. Τόνισε πως «το 2010 χρεοκοπήσαμε γιατί προηγουμένως, ενώ αυξανόταν το ΑΕΠ μειώναμε τη φορολογία, άρα και τα έσοδα» συνεχίζοντας λέγοντας πως η οριζόντια μείωση της φορολογίας είναι επικίνδυνη γιατί, από ένα σημείο και μετά, δεν μπορεί να στηρίξει τις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία κ.ο.κ.