Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Περιστέρι, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι σε τέσσερις μέρες και στις τριπλέ κάλπες της Κυριακής οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ και την αλήθεια της ΝΔ. Υποστήριξε πως οι ψηφοφόροι πρέπει να βγάλουν «κόκκινη κάρτα» απέναντι σε όποιον πολεμά την επένδυση των ιδιωτών στη χώρα.

«Σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή. Στις 26 Μαΐου δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές, μόνο περιφερειάρχες, μόνο δημάρχους, παίρνουμε θέση και δίνουμε μήνυμα με την ψήφο μας. Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να γίνουμε μπροστάρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», υπογράμμισε.

Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο, ή με την αλήθεια ή με το ψέμα», τόνισε και ανακοίνωσε ότι «θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές στη Δυτική Αθήνα. Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι, εδώ ωρίμασα πολιτικά, στη Β΄ Αθηνών πριν από 15 χρόνια με μπροστάρη τον Κ. Καραμανλή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να σημειώσει ότι «σε αυτή τη περιοχή που είναι χωνευτήρι του έθνους, αγωνίζομαι να εκπροσωπήσω και να δώσω λύσεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στις 26 Μαΐου «οι πολίτες θα απαντήσουν στο φόβο , στην ανασφάλεια, στη συμφωνία των Πρεσπών». «Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και τόνισε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ψηφίζουν αξιοπρέπεια, αλήθεια, αλλαγή, ελπίδα, και πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Πρόσθεσε ότι «το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιοι θα φύγουν αλλά ποιοι θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Δεν ψηφίζουμε αρνητικά… εμπιστευόμαστε την Νέα Δημοκρατία» και μιλώντας για την οικονομία τόνισε ότι «αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ανάπτυξη, είναι μιζέρια» και πως μόνο οι επενδύσεις θα φέρουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στην γραφειοκρατία και ανάβουμε πράσινο φως σε όποιον, μεγάλο ή μικρό, θέλει να επενδύσει σε αυτή την χώρα».