Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ», αναφερόμενος στην παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στη Βουλή,  επισήμανε πως «οι τελευταίες ενέργειες των αντιεξουσιαστών, με αποκορύφωμα την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στην Βουλή, είχαν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο κι έγιναν ως συμπαράσταση στον «αμετανόητο» τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» ο οποίος έχει καταδικαστεί για έντεκα δολοφονίες». Συνέχισε λέγοντας πως ο «Ρουβίκωνας» επιδιώκει να εκβιάσει την ελληνική δημοκρατία στο όνομα του Κουφοντίνα, με την ανοχή της κυβέρνησης. Επέρριψε, μάλιστα, ευθύνες και στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, στον βαθμό που είναι υπεύθυνος για την εποπτεία του φρούραρχου ζητώντας την απομάκρυνση του φρούραρχου από τη θέση του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις προθέσεις του να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο,  τονίζοντας πως πρέπει να επιτραπεί στους αστυνομικούς να εισέρχονται στα ΑΕΙ δίχως να χρειάζονται άδεια. «Σήμερα το άσυλο είναι άσυλο παραβατικότητας και ανομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Έκανε γνωστή, την πρόθεση μιας κυβέρνησης ΝΔ να ενισχύσει την αστυνομία με αγορά περιπολικών και απόκτηση νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων, υπογραμμίζοντας πως οι προμήθειες μπορεί να γίνουν ακόμα και με ιδιωτικές δωρεές. Επέμεινε στην ιδιωτικοποίηση κάνοντας λόγο για «μια προσπάθεια οικονομικής αναζωογόνησης του κέντρου της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων των Εξαρχείων», η οποία επίσης θα είναι χρηματοδοτούμενη από ιδιωτικά ιδρύματα.

Ερωτηθείς για το προεκλογικό επίδομα που προσέφερε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους ο Κυρ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε πως μία κυβέρνηση ΝΔ θα διατηρήσει την παροχή βοήθειας, αλλά θα φροντίσει τα χρήματα να δίνονται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα κι όχι από το υστέρημα των πολιτών που προκύπτει από την υπερφορολόγηση. Χαρακτήρισε «ξεδιάντροπη» προεκλογική κίνηση την «13η σύνταξη» λέγοντας πως εάν επρόκειτο πράγματι για «13η σύνταξη» το κονδύλι θα ήταν υπερδιπλάσιο και θα είχε εγκριθεί τα Χριστούγεννα, κι όχι την άνοιξη. Επανέλαβε ακόμα ότι η ΝΔ θα μειώσει οριζόντια τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, αρχής γενομένης από το 2020 και θα υποστηρίξει την μεσαία τάξη, τους νέους και την επιχειρηματικότητα.

Εμφανίστηκε πάλι αισιόδοξος για «καθαρή νίκη» της ΝΔ λέγοντας πως «θέλει το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο σε κάθε έλληνα πολίτη πως το πρώτο βήμα έχει γίνει». Τόνισε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, έχοντας ήδη συντάξει τα 10 πρώτα νομοσχέδια και συγκροτήσει άτυπο υπουργικό συμβούλιο. «Θα ήταν ανεύθυνο για εμένα να ζητώ εκλογές και να είμαι ανέτοιμος», δήλωσε.