«Πρόσωπα του στενού μου και συγγενικού μου περιβάλλοντος έχουν δεχθεί πάρα πολλά τηλέφωνα από σημαντικά πολιτικά γραφεία που τους ζητούν να στηριχθεί μια συγκεκριμένη κυρία, υποψηφία ευρωβουλευτής η κ. Ασημακοπύλου για να πάει πιο μπροστά από τον κ. Μεϊμαράκη. Αυτό θα έχει φτάσει στα αυτιά του κ. Μεϊμαράκη και θα έχει πικραθεί από αυτό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει δηλώσει ότι «δεν θέλει να είναι επικεφαλής αν θα είναι δεύτερος» δήλωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
 
Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή καταφέρθηκε κατά δημοσιογράφων που «ανήκαν στο πασοκιστάν του Χρηματιστηρίου» που καταφέρονται εναντίον του, μετά τις δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς.
 
«Αντέδρασαν δημοσιογράφοι μου στη δήλωσή του για το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν payroll την εποχή του Χρηματιστηρίου και είχαν υπηρετήσει την εποχή του πάλαι ποτέ Πασοκιστάν, εκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι γλείφουν τη Ν.Δ. και προσπαθούν να βρουν τρύπα να εισέλθουν. Αυτοί κυρίως αντέδρασαν και χρησιμοποιούν τη δήλωση αυτή για να κάνουν ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που έχουν να κάνουν με το παρελθόν» σημείωσε ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως «η Ν.Δ. οφείλει να αποκηρύξει αυτές τις επιθέσεις όταν γίνονται σε δημοκρατικές απόψεις Θα περίμενα να μαζέψει τους δημοσιογράφους του παλιού πασοκιστάν που επιδίδονται σε τέτοιες επιθέσεις».
 
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις Μεϊμαράκη για την επόμενη ημέρα. «Αν η διαφορά είναι μικρή σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν πάνε καλά» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως «θα πρέπει να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και μια μεγάλη συζήτηση αν κάτι τέτοιο συμβεί». Ακόμα, καταφέρθηκε κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας πως «δε με στήριξε ενώ εγώ τη στήριξα», αναφερόμενος στην προ ετών εσωκομματική μάχη με τον Αντώνη Σαμαρά.
 
«Δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να ακούμε μόνο της μίας πλευράς, όπως είπε ο κ. Αντώναρος ακούμε πιο πολύ τις απόψεις του κ. Γεωργιάδη. Πράγματι πολλές από τις απόψεις του δεν είναι ο τρόπος ο δικός μου, ούτε οι δικές μου απόψεις. Οι δικές μου απόψεις είναι πιο κοντά στο μεσαίο χώρο θεωρούσα ότι η κ. Μπακογιάννη είχε μια εγγύτητα στο μεσαίο χώρο. Η κ. Μπακογιάννη δεν μιλά όσο πίστευα ότι θα μιλούσε και δεν στηρίζει ανθρώπους και στελέχη με αυτές τις απόψεις παρόλο που στηρίχθηκε από αυτούς στην εσωκομματική διαμάχη εν τούτοις δεν έδειξε την απαιτούμενη ισότιμη μεταχείριση όταν έπρεπε να στηρίξει αυτές τις απόψεις» σχολίασε ακόμα ο Α. Σπηλιωτόπουλος.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Σπηλιωτόπουλου στην ΕΡΤ:


 

Το προσκλητήριο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπηλιωτόπουλος

 
Υπενθυμίζεται πως, μόλις την περασμένη Δευτέρα, ο Α. Σπηλιωτόπουλος τοποθετήθηκε δημόσια με θετικό τρόπο απέναντι στο προσκλητήριο που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, υποστηρίζοντας πως το κάλεσμα αφορά και τον ίδιο.
 
«Προφανώς. Τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία τον αφορά αυτό το ζήτημα. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία, συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων. Αν λοιπόν το πρόσωπό του είναι δημοκρατικό, ένα τέτοιο προσκλητήριο τον αφορά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου. Διότι αν επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, τα οποία βλέπουμε μετά την πτώση της Βαϊμάρης -πολλά τέτοια φαινόμενα έχουμε ζήσει σε αυτή την Ευρώπη και με άλλες αφορμές- η ιστορία θα είναι φάρσα».
 
Σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ο πρώην υπουργός παρατήρησε: «Είναι σαφές, γιατί πολλές φορές αυτό ήταν το αναπόφευκτο, το αναγκαίο ή πολλές φορές και το ζητούμενο. Απορώ πώς αυτό δεν το είχαμε αντιληφθεί τα προηγούμενα χρόνια».
 
«Οι συναινέσεις στα μείζονα και σημαντικά τις προηγούμενες δεκαετίες δεν υπήρξαν. Αντίθετα, με ευθύνη όλων μας -και πολιτικών και πολιτών- υπήρξε μια στείρα αντιπαράθεση λόγων, μία όξυνση του πολιτικού διαλόγου, μία ρεβανσιστική αντίληψη του εκάστοτε που κατείχε προσωρινά την εξουσία, με αποτέλεσμα πολλές φορές αντί να αθροίζουμε να αφαιρούμε και να διαιρούμε. Βεβαίως και το σύστημα το ίδιο δεν επέτρεπε, δηλαδή το γεγονός ότι ποτέ δε μιλούσαμε ουσιαστικά σε αυτόν τον τόπο για τα πραγματικά προβλήματα, μας έφτασε εκεί που μας έφτασε. Έτσι αναζητήσαμε αλλού τις ευθύνες για το θέμα της χρεοκοπίας, αναζητούσαμε αλλού τις ευθύνες εκτός από τον εαυτό μας για το πώς θα ξεφύγουμε από τα μνημόνια, αναζητούσαμε αλλού την ανάπτυξη που δεν ήλθε ποτέ και δε συνειδητοποιούσαμε ότι ο καθένας πρέπει να βάλει το δικό του έργο, τη δική του συνεισφορά, για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά», εξήγησε, μεταξύ άλλων.