Σε συνέντευξή του στον ρ/σ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ και της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας πολιτικής κίνησης δηλώνοντας πως «έχουμε όχι απλά στα σκαριά την πολιτική κίνηση, έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ, με ανθρώπους που προέρχονται τόσο από την πολιτική, όσο και από την κοινωνία». Τόνισε πως «θα είναι σαφώς στον χώρο του κέντρου, της κεντροδεξιάς» και πως μετά τις ευρωεκλογές θα το παρουσιάσει.

Για τη μη συμμετοχή στις ευρωεκλογές τού, υπό σύσταση, νέου πολιτικού φορέα εξήγησε πως «η πρόθεσή μας ήταν να μετάσχουμε καταρχάς στις ευρωεκλογές με ένα ευρωψηφοδέλτιο ανεξάρτητο αυτής της κατεύθυνσης» και συνέχισε λέγοντας πως δεν επιθυμεί «να θολώσουν κι άλλο τα νερά με εμφάνιση μιας κίνησης, που αυτή τη στιγμή στοχεύει βεβαίως στη συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές». Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των ευρωεκλογών, παρατήρησε ότι «υπάρχει μία τάση για άνοδο των δυνάμεων εκείνων, οι οποίες είναι αντιδημοκρατικές, αντιευρωπαϊκές. Θέλουν μιαν Ευρώπη κλειστή- φρούριο, δυνάμεις οι οποίες είναι ακραίες δεξιές και έχουν περίεργα σχέδια».

Τόνισε, επίσης πως «στα χρόνια της κρίσης ο πολίτης δεν μετείχε ουσιαστικά στις βαριές αποφάσεις που πάρθηκαν». Κατηγόρησε τις κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και αυτή του Παπανδρέου, αναφέροντας πως «τα σκληρά μέτρα δεν πάρθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, πάρθηκαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ήλθαν εκ των υστέρων για κύρωση στη Βουλή, αφού είχαν προκαλέσει δηλαδή νομικές και κοινωνικές συνέπειες, οι οποίες δεν μπορούσαν να ανατραπούν».

Τέλος, δήλωσε πως ο μεσαίος χώρος είναι αυτός που πάντα δίνει τη νίκη σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξηγώντας πως «τη δίνει γιατί οι άνθρωποι που ανήκουν στο κέντρο, στον μεσαίο χώρο, είναι άνθρωποι της μετριοπάθειας, άνθρωποι οι οποίοι βάζουν κάτω και ζυγίζουν τα πράγματα, είναι συνήθως άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κομματική εξάρτηση, αλλά μία κομματική διαδρομή». Ανέφερε πως έχει στα χέρια πληροφορία από δημοσκόπηση που δίνει ισχνό προβάδισμα 1,2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, όμως ,πως «δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε μόνο τα νούμερα, μόνο τους αριθμούς εκείνους, οι οποίοι μας αρέσουν ή μας βολεύουν πολιτικά».