Σύμφωνα με την αναμετάδοση της συνέντευξης του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην εφημερίδα Bild από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους».
 
Παράλληλα τόνισε ότι θα θεωρούσε λάθος την εκ των υστέρων έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη ως απάντηση στην κρίση του χρέους, επισημαίνοντας ότι «εάν φύγει μια χώρα, τότε απειλείται η διάλυση του ευρώ».
 
Στη συνέχεια ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ δήλωσε για την περίπτωση της Ελλάδας ότι «βλέποντας τα πράγματα από σημερινή σκοπιά, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία», καθιστώντας όμως και τον εαυτό του υπεύθυνο. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «πλέον η Ευρώπη είναι σε θέση να μάθει από τα λάθη της».
 
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε συγκεκριμένα ότι «το καταλογίζω μέχρι σήμερα στον εαυτό μου: ως υπουργός Οικονομικών ανήκα σε εκείνους οι οποίοι δεν ήθελαν να ελέγχονται οι εθνικές στατιστικές Αρχές από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές, γι αυτό και το αλλάξαμε: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η “Eurostat”, μπορεί να ερευνήσει τα βιβλία κάθε χώρας μέλους ενδελεχώς. Η Ευρώπη είναι λοιπόν σε θέση να μάθει από τα λάθη της».
 
Τέλος, χαρακτήρισε το ευρώ «αμετάκλητο» ως κοινό νόμισμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μια νομισματική Ένωση πρέπει να είναι σταθερότερη από ένα γάμο, διότι διαφορετικά δεν την πιστεύει κανένας».