Στην κρισιμότητα των ερχόμενων ευρωεκλογών στάθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική ομιλία του στην Έδεσσα την Πέμπτη, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του κόμματος, στον χρόνο που απέμεινε ως τις εκλογές της Κυριακής, να πείσει ο καθένας από έναν αναποφάσιστο να στηρίξει και να εμπιστευθεί την κάλπη της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εκτίμησε ότι σε αυτή τη συγκυρία η παράταξη θα στηριχθεί και από νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, καθώς το δίλημμα των εκλογών, όπως είπε, είναι τόσο ξεκάθαρο. «Αν θα πάμε μπρος ή αν θα πάμε πίσω, αν είμαστε με την πρόοδο, ή με την οπισθοχώρηση, αν είμαστε με την Ευρώπη, ή αν είμαστε με τον Μαδούρο, αν είμαστε με την ασφάλεια ή με την ανασφάλεια, αν είμαστε με τη δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ζήτησε «καμία ψήφος να μην πάει χαμένη» και προέβλεψε πως «το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είμαστε νικητές και αυτή δεν θα είναι μια νίκη της ΝΔ, θα είναι μια νίκη της Ελλάδος, θα είναι μια νίκη όλων των Ελλήνων». Ανέφερε ότι οι πολίτες την Κυριακή «θα πουν ένα μεγάλο «όχι» στα ψέματα, στη φτώχεια, στους φόρους, στον εθνικό διχασμό, στην εθνική ταπείνωση, στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών».


«Ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες» 

Μιλώντας από τη Φλώρινα, ο πρόεδρος της ΝΔ. σημείωσε πως «τρεις ημέρες πριν τις εκλογές επέλεξα να βρεθώ στη Βόρεια Ελλάδα, δίπλα σε όσους αισθάνθηκαν απογοητευμένοι τα τελευταία χρόνια από την περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν κάποιοι τη γνήσια αγάπη τους για την πατρίδα», προσθέτοντας ότι δεν θέλει, αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία. Έκανε λόγο για Συμφωνία που «πρόσβαλε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα και από την αρχή η ΝΔ βγήκε απέναντι» τονίζοντας πως «συγκρουστήκαμε στην Ελλάδα αλλά συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη».

Προανήγγειλε τη μείωση της φορολογίας και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αναφερόμενος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε ότι η ΝΔ «θα στηρίξει την δημόσια παιδεία, το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας και την σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Δεν θέλουμε άλλο να έχουμε ανέργους πτυχιούχους» τόνισε. Κλείνοντας έκανε για ακόμα μια φορά έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ να μην δείξουν χαλαρότητα και να στηρίξουν το κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Παρακολουθήστε την ομιλία Μητσοτάκη στη Φλώρινα:

 

«Αλλαγή σελίδας» και κατάργηση του ασύλου 

Την βεβαιότητά του ότι η χώρα θα «γυρίσει σελίδα» και θα συντελεστεί μια μεγάλη «πολιτική αλλαγή» εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου. Δήλωσε πως «όταν κυκλοφορώ στη Θεσσαλονίκη, όπως σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί και έτσι είναι ανοιχτός ο δρόμος για μια μεγάλη πολιτική νίκη το βράδυ της Κυριακής». Επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τονίζοντας πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στη χώρα και θα «πετάξει» τους κουκουλοφόρους έξω από τα πανεπιστήμια.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του Νίκου Ταχιάου για να στηρίξει την υποψηφιότητά του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως και ότι θα επανεκλεγεί περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Ν. Ταχιάος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλουν τη «φτωχοποίηση» της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος, πογράμμισε ότι η ατζέντα του είναι η Θεσσαλονίκη, ευχήθηκε στη ΝΔ. να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και στον Κ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός και του ζήτησε να δείξει μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα και να εργαστεί για να βρεθεί λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών.