Ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης Ζωής, Γ. Μοίρας, ανέφερε σχετικά με την επιχειρούμενη πρόκληση επεισοδίου από οπαδούς της Χρυσής Αυγής στα Καμίνια,  ότι «δεν εκπλησσόμαστε που οι πολιτικοί απόγονοι των Χίτλερ και Τσολάκογλου μας είπαν μέχρι και “προδότες”. Εδώ το πρωτοπαλίκαρό τους, ο Κασιδιάρης, πριν από λίγα χρόνια είχε ασκήσει φυσική βία στη Ρένα Δούρου μπροστά στο πανελλήνιο» και συνέχισε αναφέροντας την βεβαιότητά του πως «οι δημοκράτες πολίτες είναι μαζί μας και μας το εκδηλώνουν καθημερινά. Δεν φοβόμαστε ούτε τους φασίστες ούτε τους μπράβους ούτε εκείνους που τους στέλνουν και τους έχουν στο payroll τους».

Υπογραμμίζει πως ο Γ. Πατούλης, με το να μένει αμέτοχος και να μην καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, «θα πρέπει να αρχίσει να προβληματίζεται για το κατά πόσο η ηθική του στάση και συμπεριφορά απέχει από αυτές», ενώ συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για fake news «η τάχα φυγάδευση» του Γ. Πατούλη στο αφιέρωμα που ανήρτησε σε τοπικό σάιτ για το συμβάν.

Αντίδραση από τον Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση και έκανε λόγο για πληρωμένη απάντηση των κατοίκων των Καμινιών στον Πειραιά στους μπράβους της Χρυσής Αυγής. Τόνισε πως θέλει να πιστεύει πως «δε θα υπάρχει κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, κανένας δήμαρχος και κανένα δημόσιο πρόσωπο, που δεν θα καταδικάσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, αυτό το σημερινό -έστω και περιορισμένης έκτασης- κρούσμα φασιστικής βίας.».