Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως τα διλήμματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα και υπογράμμισε ότι δεν έχουν θέσει χαλαρές ψήφοι. «Σε αυτές τις εκλογές τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Αλήθεια ή ψέμα. Προκοπή ή καθυστέρηση. Ενότητα η διχασμός. Σιγουριά η ανασφάλεια. Γι αυτό δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Δεν έχουν θέση χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχθούν άσφαιρες, ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα που θα διαλυθούν».

Απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους, ζήτησε να τον στηρίξουν για να φτιάξουν μαζί τη νέα σελίδα της χώρας, ενώ επανέφερε το αφήγημα των δύο άκρων. «Την καινούργια σελίδα της Ελλάδας, πρέπει να την γράψουμε όλοι μαζί και πρώτοι από όλους οι νέοι, από τους οποίους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους “ειδικούς”. Γιατί αποχή θα πει συντήρηση. Και η νεολαία δεν μπορεί να είναι συντηρητική. Και μαγκιά βέβαια δεν είναι η βία των άκρων ούτε ο δήθεν αντικομφορμισμός. Εσείς πρώτοι πρέπει να ψηφίσετε για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Θέλω τα νέα παιδιά δίπλα μου όπως σας διαβεβαιώνω και εγγυώμαι ότι θα είμαι και εγώ δίπλα σε εσάς».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς κάθε ψήφος είναι σημαντική για να συντελεστεί στην Ελλάδα η μεγάλη πολιτική αλλαγή μέσα από την καθαρή νίκη της ΝΔ. «Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός καμία επανάπαυση. Το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης πρέπει να φτάσει παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία. Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του, καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει καθαρή λύση και δεν θέλω το βράδυ της Κυριακής να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος έχει ήδη ξεκινήσει».

Πάτησε και πάλι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευση του για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και επανέφερε το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών για να ζητήσει τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα, λέγοντας πως θα προωθήσει δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα ελληνικά προϊόντα, έναντι των προϊόντων της Βόρειας Μακεδονίας.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι' αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ. Νιώθω Μακεδόνας, όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι.

Έχω εξαγγείλει μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας».