Ζωντανή ενημέρωση από το TPP εδώ

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, η ΛΑΕ κατήγγειλε ότι δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια του κόμματος στο Λονδίνο.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΣ το Σάββατο: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν «λευκά» ψηφοδέλτια

«Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε, σήμερα[Σάββατο] τα ξημερώματα, η μη ύπαρξη ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Ενότητας» στην πρεσβεία του Λονδίνου, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος, όσο και με την οικεία πρεσβευτική αρχή και τον αρμόδιο δικαστικό αντιπρόσωπο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Προς το σκοπό αυτό, μάλιστα, απεστάλη και κατεπείγον έγγραφο, με το οποίο διευκρινίζεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν «λευκά» (άγραφα) ψηφοδέλτια, τα οποία οι εκλογείς μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα, από τη στιγμή που ελλείπουν έντυπα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία» αναφέρει μεταξύ άλλων η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείο Εσωτερικών και προσθέτει:

Είναι σαφές ότι οι διατυπωθείσες καταγγελίες αλλά και η προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης στα συναρμόδια Υπουργεία, που ουδεμία εμπλοκή έχουν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας εκτύπωσης και διανομής των ψηφοδελτίων των κομμάτων, δεν έχουν καμία βάση. Η δε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων είναι απολύτως ατυχής» αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που παράλληλα επισυνάπτει το σχετικό έγγραφο προς την πρεσβεία του Λονδίνου.

Ολόκληρη η νέα καταγγελία της ΛΑΕ:

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει δύο νέα περιστατικά νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, έφθασαν στα γραφεία μας επώνυμες διαμαρτυρίες πολιτών, τις οποίες διασταυρώσαμε, με βάση τις οποίες δεν τους δόθηκε ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν το 381Α εκλογικό τμήμα της Ρόδου και το 289 εκλογικό τμήμα στη Σπερχειάδα, ενώ στο 817Α εκλογικό τμήμα δεν επέτρεψαν σε ετεροδημότη να ψηφίσει για ευρωεκλογές, ενώ του επέτρεψαν για περιφέρεια!

Στο μεταξύ, συνεχίζεται, παρά τις σφοδρές καταγγελίες και την γενική κατακραυγή, η ανοικτή και απροκάλυπτη νοθεία των εκλογών στο εκλογικό τμήμα του Λονδίνου, στο οποίο εξελίσσεται από χθες η ψηφοφορία χωρίς να υπάρχουν ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότηταςπιθανότατα και άλλων κομμάτων.

Δυστυχώς, η κυβερνητική παχυδερμία μοιάζει να μην έχει όρια, ενώ εντύπωση προκαλεί και η σιωπή από τα άλλα κόμματα.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την κυβέρνηση και όλους τους συντελεστές της εκλογικής διαδικασίας να σεβαστούν την ακεραιότητα των εκλογών, απέναντι σε απαράδεκτα συμπτώματα αυθαιρεσίας καταδολίευσης τα οποία πληθαίνουν.