Μιλώντας με τους τομεάρχες του κόμματος του, προκειμένου να συζητηθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές, δήλωσε ότι ο λόγος τους πρέπει να είναι μετριοπαθής και πρόσθεσε πως δεν θα αλλάξουν τη σημερινή τους στρατηγική, ακόμα και αν στις εθνικές εκλογές πάρουν την αυτοδυναμία.

«Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει, ότι ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις. Παραμένουμε μετριοπαθείς, ο λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας».

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ απέδειξε ότι «μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την Ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το Κέντρο», ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συνολικά έχασε δυνάμεις. ««Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές, η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ και το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν».

Τέλος, δήλωσε ότι μπορούμε να κερδίσουμε 12 από τις 13 περιφέρειες στον β΄ γύρο» και πρόσθεσε πως θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24 ετών. «Αυτό αποδεικνύει πως το κόμμα έχει μέλλον και πως δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως καταλογίζουν οι αντίπαλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.