Τις δηλώσεις Βρούτση-Ξαφά επικαλείται ο Δ. Παπαδημούλης τονίζοντας πως η δήλωση του Γ. Βρούτση έκανε λόγο για υπονόμευση της εθνικής οικονομίας με τις 120 δόσεις και πως δήλωση Μ. Ξαφά έλεγε πως «η αναδιανομή εισοδήματος οδηγεί στην μιζέρια για όλους». Θα τους διαγράψει κι αυτούς ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως τον Κ. Στεφανίδη, ή όλα καλά;», διερωτάται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανάρτησή του στο Twitter: «Θέλει η …ΝΔ να “κρυφτεί” και η χαρά δεν την αφήνει!».


Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η ΝΔ τάχθηκε κατά της ρύθμισης των 120 δόσεων με δηλώσεις του τομεάρχη εργασίας Γ. Βρούτση που τόνιζαν πως η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη. Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως οι αγορές, η παγκόσμια οικονομία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, «προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, πολιτική και οικονομική σταθερότητα, με ένα νεοφιλελεύθερο και, ταυτόχρονα, λαϊκό πρόγραμμα, που θα ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί πλούτο». 

H επίθεση του Δ. Παπαδημούλη στην Μ. Ξαφά έγινε λόγω των δηλώσεών της πως «ο Ελληνικός λαός απέρριψε την ταξική πολιτική της αναδιανομής εισοδήματος που οδηγεί στη μιζέρια για όλους».