Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Παππάς δήλωσε στη τηλεόραση του Alpha ότι «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε αυτή την πορεία στήριξης της κοινωνίας», αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα «πάρα πολλά δομικά προβλήματα» σχετικά με την ανεργία που είναι στο 18% και με το γεγονός ότι ακόμα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει στη σφαίρα της φτώχειας.
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 586 σε 650 ευρώ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όμως ότι πάλι δεν βγαίνει ο μήνας. Και με 650 ευρώ δεν βγαίνει ο μήνας». Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί γι αυτή την πορεία στήριξης της κοινωνίας, επαναλαμβάνοντας κάτι που είχε αναφέρει σε προηγούμενή του δήλωση ότι «είναι απολύτως λογικό» που οι άνθρωποι κατηγορούν το κυβερνών κόμμα.
 
«Με αυτή τη βαθιά αίσθηση να απευθυνόμαστε στον κόσμο και να εξηγήσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε αυτή την πορεία στήριξης. Η κοινωνία ακόμα υποφέρει και είναι απολύτως λογικό ο πρώτος τον οποίο θα κατηγορήσει για τα προβλήματα τα οποία βιώνει να είναι το κόμμα το οποίο κυβερνάει. Δεν είναι παράλογο αυτό. Κι εμείς κυβερνάμε 4 χρόνια. Υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που θα περίμενε να έχει βελτιώσει τη θέση του ακόμα περισσότερο» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ν. Παππάς.
 
Παράλληλα χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη για την Ευρώπη το «μπλόκο» στον Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Κομισιόν από τους Πρασίνους, την Αριστερά, τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλιστές. Επισήμανε τέλος ότι είναι δευτερεύοντα όσα ακούγονται περί απόδοσης ευθυνών για το εκλογικό αποτέλεσμα σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι όταν είναι δυσμενές ένα αποτέλεσμα «ξεπηδάνε οποιουδήποτε τύπου ερμηνείες», ενώ «αν ήταν ανάποδα, φανταστείτε πόσοι θα μπορούσαν να βρίσκουν άμεσα εσωκομματικές φωνές μέσα στη ΝΔ».