«Στη θέση του κύριου Βενιζέλου, εγώ θα διεκδικούσα τον σταυρό αν έκρινα ότι θέλω να βοηθήσω. Διότι έχει προσφέρει σημαντικά και στη χώρα και στην παράταξη. Άλλα είναι άλλο η αξιολόγηση με το σταυρό και άλλο το μήνυμα που δίνει ο πρόεδρος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε γίνει καμία συζήτηση πριν την εν λόγω απόφαση.
 
«Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, στους απογοητευμένους ψηφοφόρους» ανέφερε, ενώ εξήγησε πως «η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν συμβολίζει τη θέση που είχε κάποιος στο παρελθόν, αλλά αυτά που θα κάνει στο μέλλον».
 
«Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής στη πολιτική, τα στελέχη αξιολογούνται για την ηθική τους σε κάθε φάση και ειδικά πριν τις εκλογές», πρόσθεσε ακόμη, ενώ υπογράμμισε πως «Του πρότεινα να κατέβει υποψήφιος όπου θέλει».
 
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως σε ερώτηση για το εάν κυοφορείται συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φ. Γεννηματά εμφανίστηκε αρνητική, χαρακτηρίζοντας «Ανυπόστατο ότι εγώ ετοιμάζομαι για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος μας είναι ακριβώς να τελειώσουμε αυτό τον αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος, όχι η ΝΔ. Με φοβίζει να στέλνουμε λάθος μηνύματα. Εμείς έχουμε στόχο να τελειώσουμε οριστικά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και είμαι υποχρεωμένη να κάνω τις κατάλληλες επιλογές και τα κατάλληλα πρόσωπα. Ο κύριος Καμίνης έδωσε σταθερά τις μάχες της παράταξης.  Είδα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Είναι φανερό ότι ο κόσμος ψήφισε με θυμό και με επιθυμία να απαλλαγεί από την κυβέρνηση».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Φ. Γεννηματά: